Inici / actuacions / Transformació de la deixalleria en un centre de reutilització

Transformació de la deixalleria en un centre de reutilització
Descripció

La Llei 3/2015, d’11 de març, sobre mesures fiscals, financeres i administratives defineix la deixalleria com un centre de recepció i emmagatzematge selectiu de productes per a la reutilització i de residus municipals per als seus tractaments posteriors: preparació per a la reutilització, valorització i disposició final. 

En aquest sentit, el Programa general de prevenció i gestió de residus i recursos de Catalunya 2013-2020 (PRECAT20) estableix deu objectius estratègics que han de vehicular la futura gestió dels residus a Catalunya. Dins d’aquests objectius, hi ha el de reduir la generació de residus, impulsant la prevenció i particularment la reutilització, i el de fomentar la preparació per a la reutilització de residus. 

Una de les estratègies per les quals aposta l’Agència de Residus de Catalunya és potenciar al màxim la reutilització i la preparació per a la reutilització dins de la xarxa de deixalleries o altres establiments públics. En aquest sentit, les deixalleries poden jugar un paper clau en la prevenció i la reutilització de residus municipals, reduint la gestió de quantitats considerables de materials que d’altra forma precisarien de tractament finalista.   Més informació

Informació complementària

Vídeo Viladecans Repara
Tipus de fracció
Altres fraccions: bolquers, oli, tèxtil, vegetal, piles, RAEE, voluminosos, altres
Categoria
Preparació per a la reutilització
Tipus d’actuació
Prevenció
Zona d’implementació
Municipis petits
Municipis mitjans
Municipis grans

Cercador


Tipus de fracció
Tipus d'actuació
Categoría
Zona d’implementació
Paraula clau

Inscriu-te al butlletí
de Residus Municipals
per estar al dia de totes
les novetats

Nom i cognoms *
Adreça electrònica *
Àmbit Professional
Organisme