Inici / actualitat

ACTUALITAT

Igualada engega el model de recollida porta a porta comercial
23/06/2022

El proper 27 de juny, el municipi d’Igualada posarà en marxa el sistema de recollida selectiva de residus porta a porta per a grans productors, és a dir, supermercats, restaurants i grans comerços. Aquest nou sistema ofereix l’oportunitat de recollir i recuperar molts materials que fins ara acabaven a l’abocador, suposant una millora ambiental i un augment de l’eficiència econòmica.

A partir del 20 de juny, començarà el repartiment dels equips necessaris per efectuar la separació en origen de les diferents fraccions entre els establiments. A més, els informadors ambientals també realitzaran visites als establiments involucrats per a resoldre dubtes, lliurar-los el material necessari i informar-los sobre el calendari de recollida de cada fracció.

L’Ajuntament ha estat treballant des de mitjans de 2021 conjuntament amb els comerços i restauradors en la posada en marxa d’aquest servei. Entre altres accions, es van organitzar unes sessions participatives on els agents implicats van poder compartir els seus dubtes i les seves demandes per tal de configurar un servei adaptat a les necessitats de tots.

En aquest sentit, l’Ajuntament assumeix aquest repte amb 3 objectius definits: en primer lloc, facilitar als establiments el compliment d’aquesta normativa amb un sistema de recollida adaptat a les necessitats i generació de residus de cada activitat comercial; en segon lloc, es pretén aplicar modalitats de pagament per generació, modificant les taxes de recollida de residus als establiments que compleixin correctament amb el sistema i, alhora, es té en consideració els beneficis ambientals que comporta aquest nou model per a la sostenibilitat i els efectes del canvi climàtic.

Per tal de posar en marxa aquest sistema, s’han tingut en compte els bons resultats de recollida selectiva assolits en altres municipis que disposen d’un model de recollida porta a porta, els quals són, generalment, significativament superiors als resultats obtinguts mitjançant la recollida amb contenidors situats al carrer. Per aquest motiu, des de l’Ajuntament d’Igualada, s’ha volgut fer un pas endavant mostrant un compromís ambiental amb la ciutat.

En aquest context, els recomanem que consultin les següents actuacions de la Plataforma on s’explica el desenvolupament de mitjans específics per a la recollida comercial (consulta aquí) i la incorporació de pagament per generació a nivell comercial (consulta aquí).

Subscriu-te al butlletí
de Residus Municipals
per estar al dia de totes
les novetats

Nom i cognoms *
Adreça electrònica *
Àmbit Professional
Organisme