Inici / actualitat

ACTUALITAT

Benvinguda amb un kit de bolquers reutilitzables als nadons nascuts als municipis d’Alforja i Castellvell del Camp
26/03/2021
L’Ajuntament d’Alforja, municipi de la comarca del Baix Camp, impulsa una iniciativa de promoció de l’ús de bolquers reutilitzables entre els nounats de la localitat. Concretament, els passats diumenges 10 i 17 de gener, les famílies dels nadons nascuts a finals de 2020 van rebre per part del consistori un lot de bolquers reutilitzables valorat en 175 euros  i un xec nadó per un import de 150 euros. L’acte, presidit per l’alcalde Juanjo Garcia, que els anteriors anys es feia de manera conjunta amb totes les famílies, aquest cop s’ha organitzat de manera individual, respectant les mesures sanitàries i de prevenció de la Covid-19.
 
Per altra banda, des de principis de l’any 2021, l’Ajuntament de Castellvell del Camp entrega també un lot de bolquers reutilitzables, la vida útil del qual arribaria a sis mesos, enat per l’alcalde de la localitat pertanyent al Baix Camp, Josep Manel Sabaté. Aquesta iniciativa es preveu aplicar a tots i cadascun dels nadons nascuts durant el present any, com a compromís per part de l’Ajuntament amb el medi ambient i la sostenibilitat.

Ambdós casos, el kit esta format per diversos bolquers impermeables i transpirables, absorbents que es col·loquen a l’interior del bolquer per a retenir la humitat i protectors per tal que ni els absorbents ni els bolquers s’embrutin amb excrements.

Els bolquers reutilitzables són produïts per una empresa de la comarca de les Borges del Camp anomenada ADZNadons, que constitueixen una alternativa sostenible als 2.150 bolquers d’un sol ús, tradicionals i/o ecològics, que sol utilitzar un nadó de mitjana a l’any. En aquest context, aquesta iniciativa no ha estat la primera de Catalunya, ni de la província de Tarragona en concret. Cal remarcar la implicació dels ajuntaments en l’intent de fomentar i facilitar l’adquisició d’opcions més sostenibles a objectes tan quotidians com són els bolquers.

En aquest context, els recomanem que consultin l’actuació de la Plataforma on s’explica la promoció de l’ús de bolquers reutilitzables a les llars, escoles bressol i geriàtrics (consulta aquí).

Inscriu-te al butlletí
de Residus Municipals
per estar al dia de totes
les novetats

Nom i cognoms *
Adreça electrònica *
Àmbit Professional
Organisme