Organitzat per les entitats que conformen la Plataforma de Residus Municipals, aquest passat dimarts 27 de setembre ha tingut lloc el WEBINAR Nº 16. Recursos per la Setmana Europea de la Prevenció de Residus: Moda Circular i Sostenible.
La trobada virtual, emmarcada dins la Setmana Europea de Prevenció de Residus i iniciada a les 10h, ha comptat amb tres ponències relacionades amb els recursos disponibles per a desenvolupar accions en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2022. Seguint aquesta línia, s’han exposat quatre exemples concrets en matèria de circularitat aplicada a productes tèxtils, temàtica d'enguany, finalitzant la jornada a les 12h.
La sessió, la qual ha comptat amb un total de 121 visualitzacions, ha començat amb les salutacions d’Isaac Peraire, director de l’Agència de Residus de Catalunya, seguit de la introducció de les novetats de l’edició 2022 de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, a càrrec de Mireia Padrós, tècnica del Departament de Prevenció i Eficiència dels Recursos de l’Agència de Residus de Catalunya. A continuació, i seguint amb la contextualització de la Setmana Europea de Residus, Alex Piñol, tècnic de Prevenció de Residus de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, i Enric Coll, cap de la Secció d’Educació i Participació Ambiental de la Diputació de Barcelona i Xarxa de Ciutats i Pobles per la Sostenibilitat, han fet exposició del catàleg dels recursos disponibles per la Setmana de la Prevenció de Residus. Seguidament, ha estat el torn de Mireia Cañellas, responsable de Desenvolupament Sostenible de la Secretaria d’Acció Climàtica, que ha exposat la iniciativa Pacte per a la Moda Circular, impulsat per la Generalitat de Catalunya.
Pertanyent a la Fundació Solidança, ha pres torn Adrià Andújar, tècnic de Medi Ambient i projectes, presentant la col·lecció de roba confeccionada mitjançant upcycling Didal-up i els contenidors Circutex, fabricats també amb residus tèxtils. Per la seva part, la gerent de l’Associació Tapís, Mireia Ribas, ha explicat l’experiència de recollida i reutilització de roba a la comarca d’Osona amb el projecte "Renova el teu armari”.
Per últim, l’Ignasi Canal, director de Bugaderia i Esterilització d’Axioma Solucions de la Mútua de Terrassa, ha detallat els coneixements adquirits a través del projecte d’esterilització i reutilització de materials tèxtils sanitaris, iniciativa finalista dels Premis Europeus de Prevenció de Residus de 2021.
Finalment i per concloure la sessió, ha tingut lloc el torn de preguntes i taula rodona amb la col·laboració de tots els ponents, que ha servit per comentar els dubtes sorgits sobre les experiències presentades i debatre sobre els temes de la jornada.