Inici / Jornades i esdeveniments / WEBINAR Nº 8. Prevenció i recollida selectiva de residus tèxtils

WEBINAR Nº 8. Prevenció i recollida selectiva de residus tèxtils
Descripció

Organitzat per les entitats que conformen la Plataforma de Residus Municipals, aquest dijous 3 de juny ha tingut lloc el WEBINAR Nº 8. Prevenció i recollida selectiva de residus tèxtils.


La sessió, la qual ha tingut 186 reproduccions, ha comptat amb la benvinguda per part del Josep Maria Tost, director de l’Agència de Residus de Catalunya i ha estat moderada per Pilar Chiva, directora de l’Àrea d’Economia Circular de l’Agència de Residus de Catalunya.


En primer lloc, Gemma Nohales, tècnica del departament de Foment de la Recollida Selectiva de l’Agència de Residus de Catalunya, ha exposat els resultats preliminars de recollida de residus tèxtils a Catalunya per l’any 2020 i ha presentat els principals punts clau de l’Estratègia de gestió de residus tèxtils 2020-2025. En segon lloc, David Mascort, Alcalde de l’Ajuntament de Vilablareix, ha explicat el model actual de recollida porta a porta a demanda de residus tèxtils. Seguidament, David Ustrell, tècnic de Prevenció de l’Ajuntament de Viladecans, ha compartit l’experiència del sistema de recollida tèxtil en contenidors instal·lats a la via pública.


A continuació, s’ha donat pas a la part corresponent a la gestió i tancament del cicle tèxtil, on Isabel Gimeno, Presidenta de la Cooperativa Roba Amiga, ha iniciat la temàtica posant de relleu el compromís social a través de la gestió dels residus tèxtils. Com a última ponència, Montse Bayen, Fundadora d’Infinit Denim, ha detallat el seu projecte de reciclatge de peces de roba i teixits fabricats a partir de texans.


La sessió ha conclòs amb un torn de preguntes que els assistents han plantejat durant el transcurs de les ponències.

Cercador


Paraula clau
Des de data:
Fins a data:

Subscriu-te al butlletí
de Residus Municipals
per estar al dia de totes
les novetats

Nom i cognoms *
Adreça electrònica *
Àmbit Professional
Organisme