Inici / El compromís

EL COMPROMÍSLa Comissió Europea ha fixat uns objectius ambiciosos per a la gestió dels residus municipals que es preveuen que es vegin incrementats en les properes dècades. En aquest context, el Programa general de prevenció i gestió de residus i recursos de Catalunya (PRECAT20) fa seus aquests objectius, i fins i tot va més enllà en alguns aspectes. L’objectiu és contribuir a la mitigació del canvi climàtic, a la millora de la qualitat ambiental i a l’estalvi dels recursos. A més, el PRECAT20 recull un ambiciós objectiu de reducció de la generació de residus de cara a 2020.

Per assolir els objectius marcats per la Comissió Europea per al 2020 en relació a la gestió de residus municipals, l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), en col·laboració amb la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), l’Associació Catalana de Municipis (ACM), l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i els sistemes integrats de gestió d’envasos (SIG), Ecoembes i Ecovidrio, promouen el “Compromís local per a la millora de la gestió dels residus”.

Per facilitar el desenvolupament del Compromís, s’ha desenvolupat la present Plataforma d’innovació i intercanvi de coneixement entre els municipis i els diferents agents del sector, amb l’objectiu de posar a la disposició dels tècnics municipals eines per assolir els objectius fixats.

Mitjançant l’adhesió al Compromís, els ens locals podran fer seves les innovacions i bones pràctiques per avançar cap als objectius 2020 i podran fixar objectius en matèria de prevenció, minimització, reutilització i recollida selectiva de residus, i definir les actuacions que han de permetre el seu assoliment, recursos necessaris, calendari i mecanisme de seguiment.

Així mateix, properament es podrà descarregar el text d’adhesió al Compromís, per tal que aquells municipis que vulguin participar en aquesta iniciativa , el puguin debatre i aprovar al Ple municipal.

Cercador


Tipus de fracció
Tipus d'actuació
Categoria
Zona d’implementació
Paraula clau

Subscriu-te al butlletí
de Residus Municipals
per estar al dia de totes
les novetats

Nom i cognoms *
Adreça electrònica *
Àmbit Professional
Organisme