Inici / actualitat

ACTUALITAT

El porta a porta del Segrià
05/10/2018
El passat 24 de setembre va tenir lloc la presentació del nou model de recollida de residus porta a porta que s’implantarà fins al mes de desembre a 22 municipis de la comarca del Segrià. La presentació va anar a càrrec de Mª José Invernón, Presidenta del Consell Comarcal, en Josep Maria Tost, director de l’Agència de Residus de Catalunya, representants de l’empresa adjudicatària del servei, alcaldes i regidors dels municipis implicats en el projecte.

En aquest context, s’ha posat en marxa una campanya de comunicació amb el lema "Compromís” per tal de lliurar el material necessari per fer efectiu el nou sistema de recollida que té com a finalitat millorar els índexs de recollida selectiva comarcal. 

En aquest sentit, Artesa de Lleida i Corbins van ser els primers municipis en anar a recollir el kit necessari per la recollida de la brossa domèstica. Cada llar disposa de tres cubells estandarditzats, un cubell airejat, bosses compostables, fulletons informatius i un clauer d’accés a la minideixalleria. A més, durant la campanya també es visiten les activitats econòmiques de la majoria dels municipis i s’entreguen contenidors adaptats a les seves necessitats. 
 

Seguidament, el nou sistema porta a porta es va implantar als municipis d’Aspa, La Portella, Puigverd de Lleida, els Alamús i Sunyer van ser els municipis en secundar, juntament amb els municipis d’Artesa de Lleida i Corbins, el nou sistema de recollida porta a porta. La implantació del sistema s’anirà posant en marxa de manera gradual a 15 municipis més de la comarca fins al proper dia 10 de desembre, que tindrà lloc la implantació a Alcarràs.

  • Ruta 1. Data d’implantació 1 d’octubre: Artesa de Lleida, Aspa, Corbins, Els Alamús, La Portella, Puigverd de Lleida i sunyer.
  • Ruta 2. Data d’implantació 15 d’octubre: Sudanell, Soses, Seròs i Montoliu de Lleida.
  • Ruta 3. Data d’implantació 29 d’octubre: Almatret, La Granja d’Escarp, Llardecans, Maials, Massalcoreig, Sarroca de Lleida i Torrebesses.
  • Ruta 4. Data d’implantació 19 de novembre: Alfarràs, Almenar i Alguaire.
  • Ruta 5. Data d’implantació 10 de desembre: Alcarràs.
 
D’altra banda, s’ha habilitat un portal web on es pot trobar material explicatiu i pedagògic per saber com reciclar, el calendari de recollida de residus i com classificar-los utilitzant els diferents cubells estandarditzats. També disposa d’informació relativa al funcionament de la recollida així com els resultats del model de recollida. 

Per últim, els recomanem que consultin les següents actuacions de la Plataforma, on s’explica la promoció de l’ús del cubell airejat i la bossa compostable per a la recollida de la fracció orgànica (consulta aquí) i la incorporació de les noves tecnologies en els sistemes de recollida porta a porta: cubells amb xips (consulta aquí). 

Inscriu-te al butlletí
de Residus Municipals
per estar al dia de totes
les novetats

Nom i cognoms *
Adreça electrònica *
Àmbit Professional
Organisme