Inici / actualitat

ACTUALITAT

Escape Room per conscienciar a les escoles en l’àmbit dels residus
04/10/2018
El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental elabora de manera anual el Programa d’Educació Ambiental, un conjunt d’activitats gratuïtes destinades al públic escolar de la comarca que tenen per finalitat que tota la comunitat educativa rebi la informació bàsica per tal de prendre consciència sobre l’adopció de comportaments respectuosos vers el medi ambient. 

Aquest curs 2018-2019, el Consorci ha ampliat l’oferta educativa incloent un Escape Room i un concurs de vídeos sobre malbaratament i aprofitament alimentari. 

Per una banda, l’activitat d’escapament, dissenyada pel Servei Educatiu de Residus de Rubinet, adreçada als alumnes d’educació primària i secundària, té per objectiu sensibilitzar sobre realitzar una correcta separació en origen dels residus mitjançant la resolució d’enigmes en equip per sortir de la sala del joc. 

En aquest sentit, l’Escape Room de 40 minuts de durada i totalment gratuït, s’ambienta en un futur incert on el consumisme i el materialisme han portat a l’esgotament dels recursos naturals. El fil conductor és el reciclatge i els alumnes hauran d’aportar solucions pel futur del planeta per poder sortir de la sala. 
 
D’altra banda, també s’incorpora un concurs de vídeos contra el malbaratament alimentari, on a través d’un petit treball audiovisual, els alumnes hauran de mostrar quines accions es realitzen tant a casa com a l’escola per fomentar l’aprofitament alimentari. El premi del concurs serà un embolcall reutilitzable per l’esmorzar per a cadascun dels alumnes participants del vídeo guanyador. 
 
 

A més, dins del Programa Educatiu del Consorci de Residus s’inclouen altres activitats amb un fort component educatiu sobre el món del reciclatge, com per exemple la visita de la deixalleria mòbil a l’escola, el taller de sabó a partir d’oli domèstic usat, la pràctica de biogàs a la Planta de Can Barba (Terrassa), la visita al Centre de Tractament de Residus del Vallès, activitats per lluitar contra el malbaratament alimentari i tallers de compostatge. 

En aquest context, els recomanem que consultin les següents actuacions de la Plataforma, on s’explica la realització de campanyes de sensibilització que incorporin els beneficis ambientals i econòmics de la recollida selectiva (consulta aquí) i la realització de visites a les instal·lacions de disposició i tractament de residus amb tallers de classificació dels materials reciclables (consulta aquí). 

Inscriu-te al butlletí
de Residus Municipals
per estar al dia de totes
les novetats

Nom i cognoms *
Adreça electrònica *
Àmbit Professional
Organisme