Inici / actualitat

ACTUALITAT

Primers resultats de la recollida porta a porta a Sarrià
04/05/2018
Des del passat dilluns 19 de febrer, al casc antic del barri de Sarrià es va implementar el primer sistema de recollida porta a porta de Barcelona. L'entrada del nou sistema de recollida es va fer en tres fases:
 
  • D’octubre a desembre de 2017, es van realitzar sessions informatives i de participació ciutadana amb informadors ambientals, complementat amb l’obertura de l’Oficina Permanent d’atenció als veïns.
  • A partir del mes de gener de 2018, es va iniciar la campanya de distribució de materials informatius i del material necessari per dur a terme el nou model de gestió, com ara cubells per la FORM identificats amb xip i bosses estandarditzades d’escombraries.
  • Finalment, a mitjans de febrer de 2018 es va iniciar el nou model de recollida selectiva.
 
En aquest sentit, després de més d’un mes i mig d’implementació del nou model de gestió, s’ha aconseguit triplicar el percentatge de recollida selectiva (de 19 a 58%), essent la fracció orgànica la que més ha incidit en aquest resultat. Tanmateix, els veïns de la zona es queixen de no tenir espai a les llars per tenir els cubells corresponents a les cinc fraccions i a més, en alguns casos, la limitació horària per treure les escombraries de 20 a 22h suposa un problema. Algunes de les incidències detectades durant aquest període de desenvolupament han estat la presència de cubells de la FORM i bosses de residus d’altres fraccions en dies equivocats, o bé bosses d’escombraries mal classificades. En aquests casos, els responsables enganxen un adhesiu per informar al ciutadà sobre la incidència.
 
D’altra banda, els canvis en la recollida comercial, només afecten als establiments situats dins de l’eix comercial del casc antic de Sarrià. En aquest cas, la recollida d’orgànica i de la fracció resta es realitza diàriament, mentre que la recollida de cartró té lloc tres cops per setmana. A més els comerços ubicats fora de l’eix comercial i que generen residus reciclables (plàstics i petits metalls) se’ls subministren bosses grogues per dur a terme el reciclatge.
 
 
 
Així doncs, els primers resultats obtinguts del nou model de recollida porta a porta són positius, motiu pel qual l’Ajuntament considera el barri com un banc de proves per estendre el sistema a altres indrets de Barcelona.
 
En aquest context, els recomanem que consultin les següents actuacions de la Plataforma, on s’explica el plec tipus de prescripcions tècniques per a la contractació del servei de recollida i transport de residus municipals amb sistema porta a porta (consulta aquí), la incorporació de les noves tecnologies en els sistemes de recollida porta a porta: cubells amb xips (consulta aquí), la utilització de bosses personalitzades (consulta aquí) i l’adopció de sistemes de control, vigilància i sanció en el context dels sistemes de recollida selectiva porta a porta (consulta aquí).
 
Més informació

Inscriu-te al butlletí
de Residus Municipals
per estar al dia de totes
les novetats

Nom i cognoms *
Adreça electrònica *
Àmbit Professional
Organisme