Inici / actualitat

ACTUALITAT

El nou contracte de neteja viària i recollida de residus de Girona es preveu models mixts de recollida de residus
21/09/2022

A finals del passat juliol, la Junta de Govern Local de Girona va aprovar l’adjudicació del nou contracte de neteja viària i recollida de residus de la ciutat, el qual anirà a càrrec de l’empresa UTE FCC Arema Girona. L’adjudicació va ser aprovada per un import total de 168.075.747,53 euros i tindrà una duració de vuit anys. Es preveu que la posada en marxa tingui lloc durant la tardor d’aquest any i s’espera que aquest nou contracte resolgui mancances experimentades durant el servei de l’anterior.

Entre les novetats d’aquest nou contracte, pel que fa a la recollida de residus, aquest nou contracte inclou la implementació de diferents models de recollida selectiva segons la tipologia de zona de la ciutat, amb l’objectiu d’incrementar els índex de recollida selectiva totals i assolir els objectius marcats per part de la Unió Europea. En aquest sentit, es preveuen tres models de recollida selectiva: la recollida amb contenidors intel·ligents segons calendari establert, que s’implementarà allà on hi ha més densitat de població, el model porta a porta domiciliari als barris caracteritzats per habitatges unifamiliars, i àrees temporals de recollida basat en contenidors de posar i treure, model específic per al Barri Vell i el Mercadal.

En aquest sentit, segons l’estudi realitzat al febrer de 2021 sobre el model de recollida de residus òptim pel municipi de Girona, les fraccions recollides, tant en les zones que comptin amb el sistema porta a porta com aquelles que tinguin una recollida mitjançant contenidors tancats, seran l’orgànica (3 dies a la setmana), envasos lleugers (2 dies a la setmana), paper i cartró (1 dia a la setmana), vidre (setmanal o quinzenal) i resta (setmanal o quinzenal).

Per altra banda, en relació a les novetats del servei de neteja viària es troba la neteja amb aigua a pressió, amb una freqüència setmanal o quinzenal, així com l’augment d’escombrades manuals als carrers, places i jardins, el reforç de la recollida d’excrements de gossos i la neteja específica de jardins o parcs. També s’incrementaran els serveis de neteja viària vinculats a festivitats de la ciutat com les Festes de Sant Narcís, festes de barris o Temps de Flors i en zones específiques on tingui lloc l’oci nocturn.

En aquest context, els recomanem que consultin la següent actuació de la Plataforma on s’explica la implementació de models combinats de recollida selectiva en un mateix àmbit (consulta aquí).

Subscriu-te al butlletí
de Residus Municipals
per estar al dia de totes
les novetats

Nom i cognoms *
Adreça electrònica *
Àmbit Professional
Organisme