Inici / actualitat

ACTUALITAT

2022, Any Internacional del Vidre
17/06/2022

El 2022 ha estat declarat per l'Organització de les Nacions Unides (ONU) com l'Any Internacional del Vidre. En aquest sentit, des d'Ecovidrio s'estan fomentant diferents iniciatives com, per exemple, la creació d’una Xarxa de Municipis Agermanats pel Vidre.

La iniciativa, que compta amb la participació del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), l’Agrupació Nacional de Reciclatge de Vidre (ANAREVI) i l’Associació de Fabricants d'Envasos de Vidre (ANFEVI), té per objectiu posar en valor aquest material, potenciar el seu reciclatge, donar suport a la commemoració de l'Any Internacional per part de l'ONU i al compromís dels diferents consistoris per millorar la recollida selectiva d’envasos.

En aquest context, el vidre és un material clau en el desenvolupament de la humanitat, essencial en molts sectors industrials com, per exemple, l'electrònica o l'energia, entre d’altres. A més, és un material natural, 100% reciclable que juga un paper clau en un context d'emergència climàtica.

Actualment, estan inscrits 30 municipis de tot el territori Espanyol, 12 dels quals a Catalunya, tot i que en finalitzar l'any, es preveu que en siguin uns 50 en tot l’estat. Aquests municipis s'han seleccionat per una vinculació històrica al vidre, com la presència de jaciments històrics lligats a la seva fabricació, per una tradició artesana o per al seu reciclatge o producció, com per exemple, municipis amb plantes de tractament de residus de vidre o de fabricació d'envasos. En son exemples el municipi de Montblanc, que compta amb una fàbrica d’envasos de vidre inaugurada l’any 1998 i amb dues plantes de tractament i reciclatge de vidre, o el municipi de Mollet del Vallès, que compta amb una planta de tractament i reciclatge d’envasos de vidre a més de comptar amb edificis d’estil modernista i noucentista caracteritzats per l’ús de vidrieres tant en façanes com en interiors.

Amb l'adhesió a la xarxa, el municipi corresponent es compromet a fomentar i millorar la recollida selectiva d'envasos de vidre per a contribuir a la circularitat del material, així com a la lluita contra el canvi climàtic i l'explotació dels recursos naturals. A més, d'efectuar una cerimònia amb l’entrega simbòlica d'una clau de vidre reciclat per així difondre la iniciativa en mitjans de comunicació i xarxes socials del seu Ajuntament.

Subscriu-te al butlletí
de Residus Municipals
per estar al dia de totes
les novetats

Nom i cognoms *
Adreça electrònica *
Àmbit Professional
Organisme