Inici / actualitat

ACTUALITAT

Mataró instal·la sensors ultrasònics de volum als contenidors de vidre
06/05/2022

L’Ajuntament de Mataró ha implementat novetats en els contenidors de recollida selectiva de vidre, envasos lleugers i paper cartró. En el primer cas, ha instal·lat un sistema de sensors d’ultrasons per controlar el grau d’ompliment, de cara a evitar desbordaments i optimitzar rutes de recollida. A banda, s’ha ampliat la xifra de contenidors de paper cartró i d’envasos lleugers, així com la seva freqüència de recollida.

Els sensors, instal·lats a aproximadament 300 contenidors per a la recollida de vidre, generen dades que són gestionades mitjançant una plataforma web que controla possibles desbordaments i organitza les rutes dels camions per buidar els contenidors. En aquest context, l'aplicatiu ha tingut un cost de 36.000 euros i la fabricació i gestió de la informació rebuda a través dels sensors es dur a càrrec de l’empresa mataronina, SAMCLA.

D'altra banda, s'ha ampliat el nombre de contenidors de paper i cartró, amb 40 més fins arribar als 344 totals, i els d'envasos lleugers, amb una vintena per sumar-ne un total de 351, ubicant-se en llocs on s’ha detectat que hi ha més necessitat. A més, s'ha duplicat la freqüència de recollida de paper i cartró en 40 punts, on es buidaran a diari enlloc de fer-ho en dies alterns. Això suposa un increment del 23% en la capacitat de recollida de paper cartró i 17% en envasos lleugers.

Aquestes mesures es sumen a altres canvis que inclou el nou servei de recollida de residus del municipi, que ha inclòs la implementació de contenidors mòbils al centre de Mataró en horari nocturn, per facilitar la recollida selectiva i mantenir més ordenat l'espai públic.

Subscriu-te al butlletí
de Residus Municipals
per estar al dia de totes
les novetats

Nom i cognoms *
Adreça electrònica *
Àmbit Professional
Organisme