Inici / actualitat

ACTUALITAT

La Setmana Internacional del Compost arriba a Catalunya
28/04/2022

De l’1 al 7 de maig es celebrarà L’ICAW 2022 amb el lema “El compost: Per a la regeneració del sòl”. Durant aquesta setmana es portaran a terme activitats de sensibilització i educació ambiental sobre el compost el 5, 6 i 7 de maig als Jardins de Palau Robert, una jornada tècnica sobre la fertilització orgànica amb compost a la planta de compostatge de Granollers, així com altres activitats de promoció de la valoració dels residus orgànics en altres localitzacions.

El compost és un adob orgànic que s’obté de la descomposició dels residus orgànics mitjançant un procés de compostatge. La seva aplicació al sòl incrementa la salut dels sòls, donant lloc a cultius més sans i rics en nutrients, fet que incrementa la millora quantitativa i qualitativa de la producció, i permet l’estalvi econòmic. Gràcies a la matèria orgànica que aporta, es beneficia la regeneració del sòl i s’incrementa el segrest de carboni. Per tant, el cicle de la matèria orgànica i l’aplicació al sòl del compost afavoreixen l’economia circular i la lluita  contra el canvi climàtic.

 

 

Així mateix, l’Agència de Residus ha obert un període d’inscripció a través del portal SDR (Sistema Documental de Residus)  per a què diferents entitats com el sector agrari, els ens locals i les plantes de compostatge puguin presentar iniciatives relatives al foment del compost com tallers i activitats de compostatge, repartiment de compost i material divulgatiu, jornades i seminaris, visites a plantes de compostatge, entre altres.

Un cop inscrites, les activitats es podran consultar a la web de l'Agencia de Residus de Catalunya, a través de la seva geolocalització segons els dies seleccionats. A més, la web també compta amb uns filtres per fer més acurada la recerca: tipus d’activitat, demarcació i comarca. En aquest sentit, per cada iniciativa es proporciona tota la informació necessària per al seu desenvolupament: descripció, tipus d’activitat, municipi, enllaç d’inscripció prèvia (si cal) i públic a qui es dirigeix l’activitat.

En aquest context, els recomanem que consultin la següent actuació de la Plataforma on s’explica la promoció de l’autocompostatge i el compostatge comunitari (consulta aquí).

Subscriu-te al butlletí
de Residus Municipals
per estar al dia de totes
les novetats

Nom i cognoms *
Adreça electrònica *
Àmbit Professional
Organisme