Inici / actualitat

ACTUALITAT

El model de recollida porta a porta arriba a la localitat de Flix
13/01/2022

A finals del darrer mes de desembre, l’Ajuntament de Flix va donar la benvinguda al sistema de recollida de residus porta a porta, a través del desenvolupament amb xerrades informatives sobre el funcionament i les característiques del nou model. L’inici del porta a porta es preveu que tingui lloc el proper 31 de gener de 2022, amb l’objectiu d’augmentar l’índex de recollida selectiva a nivell municipal, atès que el percentatge de recollida a selectiva a Flix es va situar l’any 2020 al voltant del 45%.

Des del Consorci per la Gestió dels Residus Municipals, s’ha assegurat que del contingut total d’una bossa de residus generada a un domicili, un 84% és material reciclable, distribuït entre un 44% de matèria orgànica que es pot reaprofitar com a compost per a l’agricultura, un 14% de d’envasos lleugers, un 13% de vidre i un 13% de paper i cartró. En aquest sentit, les fraccions que es recolliran mitjançant el sistema porta a porta són residus orgànics, paper i cartró, envasos lleugers i resta, mantenint la recollida de vidre en iglús instal·lats a la via pública.

Amb l’objectiu de garantir l’èxit en la implementació de la iniciativa, des de l’Ajuntament s’ha desenvolupat una campanya informativa prèvia amb la finalitat de conscienciar a la ciutadania sobre la  necessitat de reduir i contenir els costos de recollida dels residus urbans, atès que els cànons per valorització energètica i disposició final en abocador han augmentat considerablement en els últims anys i la seva previsió és que continuïn augmentant exponencialment fins al 2024.

En aquest sentit, el 30 de novembre de 2021 va tenir lloc la primera reunió informativa de cara a fer una explicació del sistema als veïns i veïnes de Flix. No obstant això, les xerrades s’han prolongat durant el mes de desembre, algunes de caire sectorial destinades a establiments comerços, supermercats, restaurants i bars, així com a residències d’avis, el Mercat Municipal, l’escola i l’institut de Flix.

Així mateix, durant el mes de gener tindrà lloc l’entrega de cubells per als domicilis: tres cubells per a les llars i cubells especials per a grans generadors (restaurants, comerços, etc.). També es preveu proporcionar un telèfon de contacte i una adreça electrònica per tal que tothom que necessiti informació o tingui qualsevol problemàtica relacionada amb el sistema s’hi pugui adreçar.

En aquest context, els recomanem que consultin la següent actuació de la Plataforma on s’explica el plec tipus de prescripcions tècniques per a la contractació del servei de recollida i transport de residus municipals amb sistema porta a porta (consulta aquí).

Inscriu-te al butlletí
de Residus Municipals
per estar al dia de totes
les novetats

Nom i cognoms *
Adreça electrònica *
Àmbit Professional
Organisme