Inici / actualitat

ACTUALITAT

Acte de presentació del Pla d’Acció per a la Competitivitat dels Centres de Reutilització a Catalunya
05/01/2022

El Pla d’Acció per a la Competitivitat dels Centres de Reutilització a Catalunya sorgeix de la participació de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) en el projecte europeu INTERREG SUBTRACT, on s’inclouen 80 projectes que s’implantaran durant el 2022 amb l’objectiu de convertir els tallers i botigues de productes de segona mà en negocis viables ambientalment i econòmica que ofereixin llocs de treballs estables per a aquells col·lectius que es troben allunyats del mercat laboral.

L’ARC participa, des d’agost de 2019, en el projecte europeu INTERREG SUBTRACT juntament amb altres 6 socis. El projecte té per objectiu augmentar la sostenibilitat econòmica i la competitivitat dels centres de reutilització mitjançant solucions eco-innovadores que els facin més funcionals. En aquest sentit, els centres de reutilització són espais de gestió dels recursos i tractament de residus on es procura allargar la vida útil dels objectes a través d'operacions de comprovació, neteja, reparació, restauració, registre i publicitat, ja sigui mitjançant l’intercanvi, la donació o la venda dels productes recuperats.

Al llarg del desenvolupament del projecte s’ha realitzat una diagnosi del sector, identificant-se bones pràctiques i analitzant-se els models de negoci existents. En aquest context, a l’inici del projecte es va crear el Comitè Estratègic Català (CEC), format per diversos actors principals del sector de la reutilització i la preparació per la reutilització a Catalunya. Els membres del CEC han proposat millores per incrementar la competitivitat i la viabilitat econòmica i tècnica dels centres de reutilització, les quals s’han plasmat en projectes inclosos en el pla d’acció. El document aspira a tenir un impacte tan a nivell legislatiu i de planificació, com social i ambiental, per avançar en la prevenció de la generació de residus i l’ús eficient dels recursos a Catalunya.

L'acte de presentació del Pla d’Acció per als Centres de Reutilització a Catalunya tindrà lloc el proper dia 19 de gener de les 10h a les 12h de forma online, i cal realitzar l'inscripció d’assistència a l’acte per poder-hi assistir a través del següent enllaç.

Inscriu-te al butlletí
de Residus Municipals
per estar al dia de totes
les novetats

Nom i cognoms *
Adreça electrònica *
Àmbit Professional
Organisme