Inici / actualitat

ACTUALITAT

Castelldefels i Torroella de Montgrí - l’Estartit guanyadores del Moviment Banderes Verdes d'Ecovidrio
11/11/2021

El passat 5 de novembre, els municipis costaners de Castelldefels i Torroella de Montgrí - l’Estartit van ser nombrats guanyadors del Moviment Banderes Verdes, un distintiu impulsat per Ecovidrio que reconeix l’esforç realitzat per part dels ens locals vers la sensibilització de la ciutadania i la segregació en origen dels envasos de vidre. Els guardons van ser lliurats en un acte presidit per Isaac Peraire, director de l’Agència de Residus de Catalunya, en presència del president d’Ecovidrio, Jorge Villavecchia, i del director general d’Ecovidrio, José Manuel Núñez-Lagos, així com dels representants institucionals dels consistoris guardonats.

L’atorgament del premi conclou la campanya desenvolupada durant els mesos estivals, que posava especial èmfasi als responsables del sector de l’hostaleria en municipis litoralsi el seu paper en la recollida selectiva d’envasos de vidre durant la temporada d'alta afluència turística. Així mateix, també es reconeix la implicació dels consistoris i ajuntaments en fomentar i elaborar campanyes de sensibilització i conscienciació dirigides tant als ciutadans locals com als visitants.

Això no obstant, a banda dels municipis guanyadors, els 23 municipis catalans participants en la campanya han rebut un reconeixement pel seu compromís amb la separació selectiva d’envasos de vidre i l’impuls de l’economia circular a través de la iniciativa Banderes Verdes.

En aquest sentit, el Moviment Banderes Verdes ha comptat amb la participació de gairebé 2.500 establiments d’hostaleria i restauració locals, els quals han treballat activament per incrementar els volums de recollida selectiva d’envasos de vidre. Durant els mesos de juliol i agost, Ecovidrio juntament amb els organismes locals, van habilitar contenidors especials i va facilitar més de 250 cubells adaptats a les necessitats dels professionals hostalers als municipis participants. Paral·lelament, es va comptar amb la participació i implicació d’un equip humà desplegat per tota la zona, encarregat d’informar els establiments hostalers de la campanya i fomentar-hi la seva participació.

La metodologia de puntuació de la campanya pondera l’increment de la recollida selectiva durant els mesos de juliol i agost, comptant amb objectius específics per a cada municipi, segons el nombre d’establiments hostalers que participen en la campanya i la participació dels ens locals en difondre la importància sobre la correcta recollida selectiva d’envasos de vidre entre la ciutadania.

El Moviment Banderes Verdes a Catalunya ha aconseguit augmentar la recollida selectiva dels municipis participants un 15% de mitjana, fins a assolir un total de 4.558 tones de residus d’envasos de vidre. El reciclatge d’aquest material i el seu ús com a matèria primera per fabricar nous envasos ha evitat l’emissió de 2.644 tones de diòxid de carboni, que equivaldrien a retirar de la circulació 1.234 cotxes durant un any. Així mateix, s’ha aconseguit un estalvi energètic de 3.255 MWh i s’ha evitat l’extracció de 5.470 tones de matèries primeres.

Inscriu-te al butlletí
de Residus Municipals
per estar al dia de totes
les novetats

Nom i cognoms *
Adreça electrònica *
Àmbit Professional
Organisme