Inici / actualitat

ACTUALITAT

Tarragona inicia el lliurament de targetes identificatives al barri de Bonavista
06/10/2021

El passat dimarts 21 de setembre, el Departament de Neteja de l’Ajuntament de Tarragona va posar el marxa la campanya informativa per anunciar al veïnat el nou sistema de recollida de residus que s’està implantant i que es farà efectiu a partir del 19 d’octubre al barri de Bonavista. Tal com s’ha fet a les zones del Serrallo i a Cala Romana, els contenidors de resta i orgànica disposaran d’un sistema de control d’accés, de manera que els usuaris podran accedir-hi amb una targeta identificativa o una aplicació mòbil. Com a tret particular, a diferència de les proves realitzades al Serrallo i a Cala Romana, al barri de Bonavista es limiten els usos del contenidor de resta, de manera que cada habitatge només podrà obrir el contenidor de resta 3 dies a la setmana, amb les corresponents excepcions dels generadors de tèxtil sanitari (bolquers i similars) que podran obrir-lo cada dia.

En aquest sentit, els veïns i veïnes del barri ja poden recollir les targetes identificatives fins al 2 d'octubre a la Rambla de Bonavista, del 5 al 16 d’octubre a la Llar de Jubilats del barri i a partir del 19 fins al 23 d’octubre, al Centre Cívic. En tots els casos l’horari d’atenció serà de 10 a 20h, de dimarts a dissabte (excepte festius). En aquests punts, els usuaris també podran descarregar-se l’aplicació associada, així com resoldre les qüestions o dubtes que tinguin sobre el funcionament del nou sistema. Així mateix, també es preveuen realitzar visites individuals als domicilis del barri i a tots els establiments comercials.

Un cop finalitzada la fase de repartiment de targetes, es preveu que els educadors ambientals estiguin a peu de contenidor per tal d’ajudar als usuaris en el funcionament del nou servei i per acabar de distribuir les targetes als usuaris que no hagin pogut adquirir-les. La campanya informativa també compta amb un telèfon mòbil d’atenció directa a la ciutadania, especialment adreçat a la gent gran o persones que tinguin dificultats amb aquesta nova tecnologia.

Actualment, només un 33,17% dels residus generats són separats correctament, amb el cost econòmic associat que suposa per a la ciutat. En aquest context, el tancament de contenidors té com a objectiu incrementar aquest percentatge, com ha passat a tots els municipis de Catalunya on ja s’ha implantat. Tanmateix, a les àrees del Serrallo i Cala Romana es calcula que la quantitat de fracció resta recollida ha disminuït un 23% al Serrallo i un 35% a Cala Romana.

El conseller responsable també ha posat de manifest que la instal·lació de contenidors tancats permet dirigir-se cap a una taxa d’escombraries més justa atès que, si el sistema tecnològic funciona, permetrà que aquells ciutadans que separin correctament els residus generats paguin una taxa d’escombraries menor.

En aquest sentit, els recomanem que consultin les següents actuacions de la Plataforma on s’explica la incorporació de sistemes d’obertura mitjançant targeta magnètica en els contenidors de recollida de residus I (consulta aquí) i II (consulta aquí).

Inscriu-te al butlletí
de Residus Municipals
per estar al dia de totes
les novetats

Nom i cognoms *
Adreça electrònica *
Àmbit Professional
Organisme