Inici / actualitat

ACTUALITAT

Santa Margarida i el els Monjos finalitza la seva prova pilot amb contenidors tancats
20/09/2021

El passat mes de març d’enguany, la Mancomunitat Penedès-Garraf i l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos van començar una prova pilot amb contenidors intel·ligents als veïnats de Mas Catarro, Passeig Fluvial i Cal Rubió. Aquest projecte, amb una duració prevista de 6 mesos, va tocar el seu final el passat mes de juliol.

Anteriorment, es van substituir una quarantena de contenidors per altres de nous que incorporaven un sistema de tancament electrònic amb tecnologia d’identificació de l’usuari. Aquesta prova pilot pretenia ser una iniciativa pionera dins la comarca, amb la finalitat d’avaluar l’aplicació i els avantatges de les noves tecnologies en la gestió de residus.

Les dues entitats impulsores de la implementació d’aquesta novetat tecnològica han avaluat positivament els resultats obtinguts, especialment pel què fa al seguiment i a la implicació del veïnat que, malgrat les dificultats inicials, es va adaptar de forma notable a l’ús de les targetes magnètiques i a l’obertura selectiva dels contenidors, en funció del tipus de residu que acollien.

Respecte a les qüestions de tipus tècnic, cal analitzar encara els índexs de recollida per a les diferents fraccions dels residus municipals, però la prova ha servit també per avaluar els punts forts i febles d’un sistema que s’albira com una proposta viable per a la recollida de residus del futur proper.

D’aquesta manera, el 31 de juliol se substituïen els contenidors intel·ligents de la prova pels contenidors habituals que hi havia abans del mes de març, quedant a l’espera que els resultats de la mateixa s’utilitzin per valorar la implantació de millors sistemes de recollida de residus domiciliaris i que resultin més eficients des del punt de vista ambiental i econòmic.

En aquest sentit, els recomanem que consultin les següents actuacions de la Plataforma on s’explica la incorporació de sistemes d’obertura mitjançant targeta magnètica en els contenidors de recollida de residus I (consulta aquí) i II (consulta aquí).

Inscriu-te al butlletí
de Residus Municipals
per estar al dia de totes
les novetats

Nom i cognoms *
Adreça electrònica *
Àmbit Professional
Organisme