Inici / actualitat

ACTUALITAT

Sabadell fomenta la separació selectiva de matèria orgànica als mercats municipals
09/09/2021

Durant el passat mes de juliol, l’Ajuntament de Sabadell va impulsar una nova acció dirigida als usuaris dels mercats municipals per promoure la recollida selectiva de les restes orgàniques i reduir el percentatge actual d’impropis d’aquesta fracció.

D’aquesta manera, al llarg de dues setmanes, es va instal·lar un punt informatiu itinerant a l’interior dels mercats, amb l’objectiu de conscienciar els usuaris i proporcionar consells i material per tal de segregar en origen de forma adequada els residus orgànics generats a les llars.

Concretament, es van distribuir 6.000 cubells airejats de color marró, amb una capacitat de 10 litres, juntament amb 1 paquet de 30 bosses compostables, entre aquells clients que mostressin el tiquet de compra d’alguna parada del mateix mercat. Alhora, es va fer entrega de díptics amb informació detallada sobre quines restes són aptes de ser dipositades al contenidor marró (és a dir, restes de fruita i verdura, de peix i de carn, closques d’ou i pellofes i closques de fruits secs, restes de pa, de menjar i menjar en mal estat, marro de cafè i restes d’infusions, paper de cuina brut i tovallons de paper bruts, restes vegetals de petites dimensions, com ara rams de flors pansits, flors i fulles seques, males herbes, gespa petites branques d’esporga, fullaraca, materials compostables a més de taps de suro) i quines no.

El Punt informatiu es va ubicar en horari de matí entre el 12 i el 24 de juliol, als mercats municipals de la Creu Alta, Campoamor, Mercat Central, Torre-romeu i Merinals.

De forma prèvia a la campanya, es van desenvolupar actuacions d’informació i sensibilització a les minideixalleries (Punts Blau) de la ciutat, durant la setmana del 31 de maig al 6 de juny.

L’objectiu de la campanya és millorar el percentatge de la fracció orgànica recollida al municipi, que actualment representa un 5,76% del total de residus recollits i que hauria d’assolir al 37%.

En aquest sentit, els recomanem que consultin la següent actuació de la Plataforma on s’explica la promoció de l’ús del cubell airejat i la bossa compostable per a la recollida de la fracció orgànica (consulta aquí).

Inscriu-te al butlletí
de Residus Municipals
per estar al dia de totes
les novetats

Nom i cognoms *
Adreça electrònica *
Àmbit Professional
Organisme