Inici / actualitat

ACTUALITAT

Sant Joan Despí fomenta la reducció de bosses d’un sol ús als mercats municipals
02/08/2021

El passat dissabte 3 de juliol, l'Ajuntament de Sant Joan Despí, va iniciar una campanya destinada als mercats municipals amb l’objectiu d'informar a la ciutadania sobre la normativa de reducció de bosses d’un sol ús, promocionant la seva substitució per elements reutilitzables.

La iniciativa va coincidir amb el Dia Internacional Sense Bosses de Plàstic i va tenir lloc dins els  mercats del Centre i de Les Planes. Un equip d'ecoinformadors va repartir díptics informatius amb contingut relatiu a la normativa d'ús de les bosses de plàstic d’un sol ús actualment vigent. Així mateix, aquest personal també complementava la informació dels díptics amb consells als usuaris sobre modalitats i hàbits de compra més sostenible, utilitzant alternatives reutilitzables com bosses de malla, roba i ràfia, un cabàs, un cistell, un carretó o, en última instància, bosses de paper. Entre les més de 80 persones que es van adherir a la iniciativa als dos mercats, el consistori té previst sortejar un lot de productes reutilitzables.  

Cal recordar que, a dia d’avui, està prohibit el lliurament de les bosses de plàstic lleugeres i molt lleugeres que s'ofereixen als consumidors en els punts de venda, en la venda online i en el lliurament a domicili. La prohibició inclou les bosses de plàstic en general i les de plàstic biodegradable i oxodegradable. Només es permet lliurar, amb el seu corresponent cost monetari assumit pel consumidor, les bosses de plàstic de més de 50 micres de gruix que continguin un mínim de 50% de plàstic reciclat  i les compostables que compleixin els requisits de la norma UNE-EN 13432 o equivalent. En aquest sentit, i a mode de bona pràctica, les bosses compostables es poden reutilitzar per a dipositar les restes orgàniques generades a les llars.

En aquest sentit, els recomanem que consultin la següent actuació de la Plataforma on s’explica la promoció de la substitució de bosses d’un sol ús per elements reutilitzables (consulta aquí).

Inscriu-te al butlletí
de Residus Municipals
per estar al dia de totes
les novetats

Nom i cognoms *
Adreça electrònica *
Àmbit Professional
Organisme