Inici / actualitat

ACTUALITAT

El model porta a porta de Calaf assoleix el 84% de recollida selectiva
05/07/2021

Després d’un mes després de la implantació del sistema porta a porta al municipi de Calaf (Anoia), les dades provisionals que ha presentat l'Ajuntament indiquen que els resultats actuals arriben al 84% de segregació selectiva respecte el total de residus generats. Aquestes dades corresponen a la primera valoració, compresa entre el 25 de maig, data d'inici del porta a porta, fins al 7 de juny. En aquest context, durant el mateix període de l'any passat el percentatge de recollida selectiva va ser del 33%.

L'Ajuntament valora positivament els resultats obtinguts durant les primeres setmanes de funcionament del nou sistema, atès que suposa un increment del 51% respecte el mateix període de l’any passat. Concretament, la fracció orgànica suposa el 55,4% de la recollida selectiva, els envasos lleugers el 13,9%, el paper i cartró el 10,9% i el vidre el 4%. Per la seva part, actualment la fracció resta suposa el 15,8% de la generació total de residus, mentre que durant el mes d’abril, previ a la implantació del porta a porta, suposava el 71,83%.

La implementació d’aquest nou sistema ha comportat la retirada de la major part dels contenidors instal·lats a la via pública, exceptuant els contenidors destinats a la recollida de vidre, residus tèxtils i olis vegetals usats, les úniques fraccions que es continuen recollint amb el sistema de contenidors en superfície situats a la via pública.
 
Per altra banda, emmarcat en el procés d’implantació del nou sistema de recollida, l’Ajuntament ha creat una pàgina web específica del model porta a porta, on es poden consultar els resultats de la recollida selectiva, notícies relacionades, consells per la reducció de residus a nivell domiciliari, els horaris del servei de recollida comercial, característiques i adequació dels residus que es volen dipositar a la deixalleria i altra informació d’interès sobre la gestió dels residus dins el municipi.
 
Amb aquest canvi de model, l'Ajuntament de Calaf vol aconseguir arribar als objectius europeus de recollida selectiva de residus establerts per normativa, així com posicionar el municipi com a referent en matèria de sostenibilitat i medi ambient.
 

Més informació

Inscriu-te al butlletí
de Residus Municipals
per estar al dia de totes
les novetats

Nom i cognoms *
Adreça electrònica *
Àmbit Professional
Organisme