Inici / actualitat

ACTUALITAT

Els veïns de Sant Vicenç de Montalt es beneficien de bonificacions en la taxa de residus
04/06/2021

Aquest any 2021, s’ha calculat que un total de 736 veïns de Sant Vicenç de Montalt veuran reflectides diferents bonificacions en la taxa de residus. Concretament, a 727 domicilis, la bonificació els correspon per haver fet ús de les deixalleries de les 3 Viles, com a mínim en 5 ocasions, durant l'any passat.

Així mateix, 6 famílies també gaudiran de bonificacions per realitzar compostatge domèstic de restes orgàniques i vegetals amb compostadors que l'Ajuntament cedeix de manera gratuïta a les persones interessades. En aquest cas, els descomptes oscil·len entre els 10 i els 25 euros, en funció del tipus i capacitat del compostador.

En aquest sentit, des de febrer del 2019, l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt va estipular una sèrie de criteris pels quals els veïns del municipi podrien optar a bonificacions a les corresponents taxes anuals de residus.

S’han categoritzat diferents paràmetres pels quals s’apliquen descomptes econòmics en funció de les bones pràctiques dutes a terme per part dels ciutadans. Per exemple, la taxa de residus es pot veure reduïda en una proporció variable, que pot arribar fins a un 25%, en funció del nombre de vegades que el ciutadà hagi fet ús del servei de deixalleria durant l’any. Així mateix, en el cas dels residus de la fracció orgànica, es bonifica als veïns i veïnes que realitzen compostatge o vermicompostatge casolà. De la mateixa forma, en els casos de famílies on els ingressos anuals siguin inferiors al salari mínim interprofessional, se’ls bonifica amb el 100% de la taxa de residus.

Les persones interessades en beneficiar-se de les bonificacions en la taxa de residus tenen a la seva disposició la targeta d’usuari, que es pot sol·licitar el carnet a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) i el qual no té data de caducitat, permetent el registre de l’ús de la deixalleria per aplicar posteriorment les bonificacions aprovades en ordenances municipals.

En aquest context, els recomanem que consultin l’actuació de la Plataforma on s’explica la incorporació de bonificació de l’Ordenança Fiscal a nivell domiciliari per ús de la deixalleria (consulta aquí).

Inscriu-te al butlletí
de Residus Municipals
per estar al dia de totes
les novetats

Nom i cognoms *
Adreça electrònica *
Àmbit Professional
Organisme