Inici / actualitat

ACTUALITAT

Salou impulsa la campanya “Mou-te pel residu zero!”
30/04/2021

El passat 15 d’abril, Salou va iniciar la campanya “Mou-te pel residu zero!”, que tindrà una durada d’un any i que té com a objectius la prevenció en la generació de residus a l’hora de fer la compra i la promoció del consum local. El projecte es basa principalment en un conjunt de 30 reptes de caire ambiental, que els usuaris han de superar per aconseguir punts, els quals es permeten optar a premis i descomptes directes en comerços i entitats de la zona.

Hi ha dues maneres de participar, per una banda, a través de l’aplicació mòbil de “Go Zero Waste”, o bé, amb el tríptic en format paper que es pot aconseguir tant al Mercat Municipal com al propi Ajuntament de la localitat. Els reptes s’agrupen en tres nivells diferents (inicial, intermedi i avançat) i un cop superats, els residents i turistes, poden optar a diferents premis, que van des de productes reutilitzables que prevenen la generació de residus fins descomptes directes per utilitzar en establiments de la zona i entrades i descomptes en activitats culturals i lúdiques. A més, un cop completat i validat com a mínim 10 reptes, es podrà optar a premis sortejats de forma bimensual. 

Alguns dels reptes que inclouen la campanya son:

- Comprar productes i beguda a granel.

- Segregar en origen de la fracció orgànica.

- Demanar en préstec un llibre.

- Dur una peça de roba en desús a un punt de recollida específic.

- Comprar fruita i verdura amb bosses de malla reutilitzables.

- Adquirir fruita “lletja” evitant el malbaratament alimentari.

- Reparar d’una peça de calçat.

- Ús de la deixalleria fixa o mòbil.

En aquest sentit, els veïns i veïnes que ho desitgin i que participin activament a la campanya, podran sol·licitar un descompte en la taxa de residus. Si es participa via l’aplicació mòbil, els usuaris rebran un correu electrònic amb els passos a seguir per fer el tràmit, mentre que si es participa via tríptic en paper, s’haurà d’omplir amb les dades de contacte i dipositar-ho als punts de recollida instal·lats a l’Ajuntament i al Mercat Municipal. 

Amb iniciatives com aquesta, Salou vol convertir-se en un municipi 100% sostenible i en una destinació turística respectuosa amb el medi ambient.

Tríptic Mou-te pel residu zero Salou

Més informació

Inscriu-te al butlletí
de Residus Municipals
per estar al dia de totes
les novetats

Nom i cognoms *
Adreça electrònica *
Àmbit Professional
Organisme