Inici / actualitat

ACTUALITAT

Implantació de la recollida porta a porta a Hostalric
01/04/2021
El proper dissabte 17 d’abril, l’Ajuntament d’Hostalric té previst retirar els contenidors situats a la via pública, convertint-se en el tercer municipi de la comarca de la Selva en implantar la recollida porta a porta, després de Sils i Caldes de Malavella. L’endemà mateix, el 18 d’abril, es farà efectiva la recollida porta a porta per minimitzar el temps en el que els veïns es trobarien sense servei d’escombraries.
 
Durant les properes setmanes, s’organitzarà el repartiment de cubells en diferents punts del municipi, de cara tant als veïns com als comerços. En aquest sentit, les fraccions que es recolliran a través del nou servei seran els envasos lleugers, paper i cartró, residus orgànics i resta. Els residus tèxtils sanitaris es recolliran cada dia en bossa a part. Per la seva part, els envasos de vidre es recolliran mitjançant contenidors situat a la via pública.
 
L’Ajuntament d’Hostalric i el Consell Comarcal de la Selva ja plantejaven la proposta des del passat mes de setembre, quan es van organitzar tres xerrades informatives per concretar detalls amb propietaris de negocis i professionals, representants de blocs de pisos i gestors de finques, així com tot el conjunt de ciutadans d’Hostalric.

A mitjans de març, s’iniciava la campanya de comunicació associada a la iniciativa, mitjançant una bustiada que convocava les famílies a les respectives recollides de cubells i kits de reciclatge. En aquest context, les prop de 2.000 llars del municipi queden segregades en 4 grups que marcaran l’accés a les sessions de repartiment, les quals tindran lloc al Centre Cultural Serafí Pitarra. Aquestes accions es desenvoluparan amb punts informatius de repartiment de cubells duts a terme en espais amplis i complementats amb mesures adaptades per la Covid-19.

Dins la mateixa campanya de comunicació, s’ha donat vida als personatges protagonistes de La crònica del Porta a Porta: el Muralles, la Termals i l’Aiguamolls. La crònica del Porta a Porta es tracta d’una producció a càrrec del Consell Comarcal de la Selva, formada per 12 capítols d’uns 4 minuts cadascun, que apropen a les llars de manera divertida i pedagògica els canvis que suposarà la transició cap a uns nous hàbits més sostenibles.

Aquesta proposta arriba amb l’objectiu de millorar les xifres de recollida selectiva del municipi, en línia amb els objectius fixats a la normativa a nivell europeu. 

Més informació:

Inscriu-te al butlletí
de Residus Municipals
per estar al dia de totes
les novetats

Nom i cognoms *
Adreça electrònica *
Àmbit Professional
Organisme