Inici / actualitat

ACTUALITAT

L’Ajuntament de Tarragona repartirà embolcalls reutilitzables per a reduir els residus d’un sol ús
14/10/2020
L’Ajuntament de Tarragona repartirà 6.350 embolcalls reutilitzables i rentables per a entrepans i peces de fruita, amb l’objectiu de reduir els residus d’embolcalls d’un sol ús, com per exemple bosses de plàstic o el paper d’alumini.

En aquest context, el consistori va treure a licitació la compra del material amb la idea de repartir-lo als centres escolars durant les visites que els educadors ambientals fan de manera habitual durant el curs, però el context sanitari actual no ha permès fer-ho efectiu. Per aquest motiu, la Conselleria de Neteja Pública distribuirà aquests embolcalls a les deixalleries mòbils, oferint-se a mode d’incentiu als ciutadans tarragonins que facin un bon ús d’aquest servei, fomentant la recollida selectiva d’aquells residus que no disposen d’un contenidor propi a la via pública. 

Pel que fa a les característiques de l’embalatge reutilitzable, el costat de l’embolcall que queda a l’exterior estarà fabricat a partir de tèxtil de cotó i polièster i comptarà amb un disseny exclusiu incloent-se il·lustracions dels monuments més emblemàtics de Tarragona. El costat de l’embolcall que es troba en contacte amb l’aliment estarà fabricat a partir de plàstic reciclable i resistent per facilitar la seva neteja ja sigui manualment o a la rentadora.

En aquest context, els recomanem que consultin la següent actuació de la Plataforma, on s’explica la promoció de la reducció d’envasos i la introducció d’embalatges reutilitzables als centres escolars (consulta aquí). 

Inscriu-te al butlletí
de Residus Municipals
per estar al dia de totes
les novetats

Nom i cognoms *
Adreça electrònica *
Àmbit Professional
Organisme