Inici / actualitat

ACTUALITAT

Sant Pere Pescador inicia la recollida porta a porta de la fracció orgànica als establiments comercials
20/07/2020
El municipi de Sant Pere Pescador, amb el suport del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, va iniciar el passat 1 de juliol la recollida comercial porta a porta de la fracció orgànica a tots els establiments generadors de residus orgànics de la localitat. Aquesta iniciativa, s’havia previst posar-la en marxa a partir del mes de maig, però degut a la crisi sanitària causada per la Covid-19 es va endarrerir. 

De forma prèvia a l’inici del servei, dues educadores ambientals van visitar els establiments del municipi per informar sobre el seu funcionament i com realitzar una correcta separació en origen dels residus. Així mateix, es va fer entrega de bosses compostables i cubells airejats per al dipòsit de residus orgànics i un calendari de les recollides establertes. Durant els mesos de juliol i agost, aquesta recollida es durà a terme de forma diària, mentre que a partir del setembre es realitzarà cada dos dies.

L’objectiu del nou servei és incrementar la recollida selectiva a nivell municipal, incentivant als establiments comercials separar els residus orgànics generats, fracció clau en municipis de costa amb una alta estacionalitat. En aquest context, s’estima que un 60% dels residus generats a Sant Pere Pescador són d’origen comercial. Amb el nou servei, s’espera que la localitat arribi fins al 50% d’índex de recollida selectiva, en línia amb els objectius establerts per la Unió Europea.

Inscriu-te al butlletí
de Residus Municipals
per estar al dia de totes
les novetats

Nom i cognoms *
Adreça electrònica *
Àmbit Professional
Organisme