Inici / actualitat

ACTUALITAT

Èxit en la implantació del model de recollida porta a porta a Lleida
26/06/2020
El passat mes de novembre de 2018, a Ciutat Jardí i Vila Montcada s’implantava el nou sistema de recollida porta a porta, involucrant un total de 1.307 habitatges la majoria unifamiliars i 15 comerços. Després d’un any i mig des de la posada en marxa, l’índex de recollida selectiva s’ha pràcticament triplicat, passant del 32% al 87%.

El sistema consisteix en la recollida de les fraccions multiproducte (envasos lleugers i paper i cartró), residus sanitaris i rebuig a través de bosses estandarditzades proporcionades per la Paeria, mentre que els residus orgànics es recullen en bossa compostable dipositada en un cubell identificat. Respecte al vidre es continua dipositant als contenidors situats a la via pública.

Així mateix, durant el darrer trimestre de 2020 està previst iniciar la segona fase de la prova pilot de la implantació de la recollida porta a porta al municipi de Lleida. En aquest sentit, l’àmbit d’implantació serà una zona dels barris de Pardinyes i Balàfia, involucrant un total de 3.764 habitatges de tipus plurifamiliar i 200 establiments comercials situats principalment als baixos dels edificis.
 
A diferència del model de recollida porta a porta descrit, s’optarà per un sistema de recollida mixt, el qual la principal diferència rau en el model de recollida de la fracció orgànica, essent amb contenidors tancats amb control d’accés mitjançant targeta electrònica. La resta de fraccions (paper i cartró, envasos lleugers i rebuig) es dipositaran en bosses estandarditzades proporcionades pel consistori i els envasos de vidre es continuaran recollint a través dels contenidors disposats a la via pública.

En el marc de la campanya de comunicació prevista a partir del proper mes de setembre, es repartiran 3.764 cubells airejats i 500.000 bosses compostables per facilitar la recollida de la fracció orgànica a les llars. Així mateix, a través de visites individualitzades d’informadors ambientals a habitatges i comerços, es repartiran les targetes electròniques per obrir el contenidor de la FORM.
 

Inscriu-te al butlletí
de Residus Municipals
per estar al dia de totes
les novetats

Nom i cognoms *
Adreça electrònica *
Àmbit Professional
Organisme