L’Ajuntament de Lleida, en col·laboració amb l’Agència de Residus de Catalunya, ha posat en marxa la campanya "Com fer compostatge domèstic a Lleida. Pas a Pas” per promoure l’ús de compostadors als domicilis de Lleida, i així obtenir adob de qualitat a partir de residus orgànics.
La primera fase de la campanya s’inicia amb un taller online gratuït d’iniciació al compostatge domèstic, a càrrec de l’enginyera agrònoma Júlia Consuegra. Aquest taller és d’accés lliure per a tothom que estigui interessat en realitzar compostatge des de casa i es durà a terme el pròxim dijous 7 de maig a les 17h00. En aproximadament una hora, es proporcionaran pautes i consells per elaborar adob a partir de les restes orgàniques que es generen a la llar, s’explicaran les fases del procés del compostatge, quines són les eines i materials necessaris, així com quins són les principals incidències que poden sorgir en el procés.
La segona fase de la campanya està orientada principalment als habitatges de l’Horta de Lleida. El proper mes de setembre es cediran 65 compostadors domèstics que es repartiran entre els veïns i veïnes, a més de 15 compostadors comunitaris a les escoles que estiguin interessades en fer compostatge el curs vinent. Així mateix es realitzaran noves sessions de formació per als usuaris els quals es cedeixi el compostador i una sessió d'aprofundiment en el compostatge dirigit a aquells ciutadans que comptin amb experiència i vulguin perfeccionar en les tècniques d’elaboració del compost, a més d’assessorament tècnic davant incidències en el procés.
Posteriorment, durant el mes de novembre es realitzarà una enquesta de valoració a la ciutadania per conèixer l’ús dels compostadors a l’Horta de Lleida i als centres educatius adscrits a la iniciativa.
Aquesta iniciativa està subvencionada per part de l'Agència de Residus de Catalunya, inclosa en l’ordre de subvenció de projectes per al foment de la recollida selectiva de la fracció orgànica de residus municipals.