Inici / actualitat

ACTUALITAT

La iniciativa ‘Reciclos’ incrementa un 25% les tones d’envasos lleugers recollits selectivament a Sant Boi
16/03/2020

Reciclos, iniciativa impulsada per Ecoembes i The Circular Lab, que compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, té per objectiu incrementar l’índex de recollida selectiva d’envasos lleugers a través de l’ús del mòbil com a eina. Al juny de 2019, es va posar en marxa una prova pilot a dos barris de Sant Boi, ampliant-se a tota la ciutat, obtenint com a resultat un increment del 25% en les tones d’envasos lleugers recollits selectivament des de l’inici del projecte. En aquest sentit, un 15% de les famílies de Sant Boi ja són usuàries de l’aplicació mòbil (aproximadament 3.000 persones) i els 295 contenidors d’envasos lleugers de la ciutat disposen d’aquesta tecnologia.

En aquest context, el ciutadà s’ha de registrar a la pàgina web de la iniciativa i, a través d’una aplicació mòbil, ha de realitzar una fotografia a les llaunes i ampolles buides on es visualitzi el codi de barres de l’embalatge. Posteriorment, ha de dipositar-los al contenidor groc i escanejar el codi QR disponible en el mateix. Un cop realitzades aquestes accions, el ciutadà rebrà punts anomenats "reciclos” bescanviables per participacions en sortejos de premis, donacions a la ONG Médicos Sin Fronteras o col·laboracions amb la campanya "Cap nen sense joguina”.

En aquest sentit, en el marc del projecte Reciclos durant el mes de gener i febrer s’han dut a terme 7 tallers sobre tecnologia i reciclatge on han participats diferents col·lectius, incloent joves i gent gran. De forma lúdica i entretinguda, l’objectiu dels tallers ha estat fomentar la conscienciació  sobre els beneficis que aporta el reciclatge a la societat i l’impacte que té en la preservació i la conservació de l’entorn.

 

Actualment, aquesta iniciativa també s’està duent a terme als municipis d’Igualada, Granollers i a la comarca del Pla de l’Estany, i durant l’any 2020 es preveu la seva implementació a municipis d’altres comunitats autònomes.

Per a més informació, poden consultar la pàgina web Reciclos a Sant Boi.

Inscriu-te al butlletí
de Residus Municipals
per estar al dia de totes
les novetats

Nom i cognoms *
Adreça electrònica *
Àmbit Professional
Organisme