Inici / actualitat

ACTUALITAT

El Papiol, primer municipi de l'AMB que implementa contenidors intel·ligents
06/03/2020
El darrer 8 de gener es va posar en marxa una prova pilot als barris del Trull i Puigmadrona del municipi del Papiol, amb la voluntat d’implementar progressivament a tot el municipi el nou sistema de contenidors intel·ligents amb obertura a través de targeta magnètica. En aquest context, les fraccions que es recullen amb contenidors amb control d’accés són la fracció orgànica (FORM) i la fracció inorgànica del residu municipal (FIRM), és a dir envasos lleugers i resta.

La implantació de contenidors intel·ligents té per finalitat poder identificar a quin contenidor s’adreça cada ciutadà i quina és la freqüència d’ús, per poder en un futur, aplicar bonificacions a aquells residents que realitzin correctament la separació en origen dels residus. Per a aquest motiu, s’han assignat dues targetes magnètiques a cada domicili que permeten l'obertura dels contenidors als barris on s’ha iniciat la prova pilot. 

Els resultats preliminars indiquen que un 100% dels habitatges del barri del Puigmadrona ja han fet servir els contenidors amb control d’accés, mentre que en el cas del Trull, la participació arriba fins al 70%. D’altra banda, la recollida selectiva de la fracció orgànica ha augmentat. En aquest sentit, per tal de reduir la quantitat d’impropis present en aquesta fracció, l’Ajuntament del Papiol ha distribuït per les bústies dels veïns unes targetes que seran segellades cada vegada que utilitzin el servei de deixalleria. Un cop obtinguin 10 segells podran bescanviar-lo per 10 paquets de bosses compostables de manera gratuïta.

La prova pilot, que compta amb el recolzament de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, es troba emmarcat dins de l’Acord metropolità per al residu zero, signat pels 36 ajuntaments metropolitans, on es preveu el desplegament de sistemes de recollida porta a porta o implantació de contenidors intel·ligents per a les fraccions de resta i orgànica, així com disposar d'una taxa d’escombraries de pagament per ús abans de l’any 2025. 

Inscriu-te al butlletí
de Residus Municipals
per estar al dia de totes
les novetats

Nom i cognoms *
Adreça electrònica *
Àmbit Professional
Organisme