Inici / actualitat

ACTUALITAT

Prova pilot per incentivar la recollida selectiva d’envasos lleugers a través del mòbil
03/10/2019
El passat 18 de setembre a la plaça de Mercè Rodoreda de Sant Boi de Llobregat, va tenir lloc la presentació de la prova pilot de reciclatge d’envasos lleugers RECICLOS, impulsat per l’Ajuntament del municipi i Ecoembes. 

Es tracta d’un projecte pioner que té per objectiu mobilitzar i incentivar a la ciutadania a la participació del reciclatge d’aquesta fracció a través del mòbil i que es desenvolupa als barris de Marianao i Ciutat Cooperativa.

L’acte de presentació va comptar amb la presència d’un informador ambiental que conscienciava al públic present sobre els beneficis que té a curt i llarg termini l’acte de reciclar i amb el desenvolupament de tallers de cuina solar, energia i aigua i jocs infantils.

Per participar, el ciutadà s’ha de registrar a la pàgina web de la iniciativa i, a través d’una aplicació mòbil, ha de realitzar una fotografia a les llaunes i ampolles buides on es visualitzi el codi de barres de l’embalatge. Posteriorment, ha de dipositar-los al contenidor groc i escanejar el codi QR disponible en es mateix. 
 

Un cop realitzades aquestes accions, el ciutadà rebrà punts anomenats "reciclos” bescanviables per participacions en sortejos de premis, donacions a la ONG Médicos Sin Fronteras o col·laboracions amb la campanya "Cap nen sense joguina”.

Per altra banda, l’aplicació permet al ciutadà fer el seguiment de la quantitat d’envasos que recicla de manera correcta així com rebre missatges sensibilitzadors cada cop que participa en la iniciativa.
El projecte Reciclos s’emmarca dins del projecte Reciclatge 5.0 que es desenvolupa des del centre d’innovació TheCircularLab, d’Ecoembes i amb el suport de la Generalitat de Catalunya.
 

Inscriu-te al butlletí
de Residus Municipals
per estar al dia de totes
les novetats

Nom i cognoms *
Adreça electrònica *
Àmbit Professional
Organisme