Inici / actualitat

ACTUALITAT

Tot el nucli urbà de Balsareny ja compta amb contenidors amb control d'accés
30/07/2019
El passat mes de juny, Balsareny ha completat la prova pilot que el Consorci del Bages per a la Gestió de Residus va posar en marxa a finals de l'any passat a aquest municipi, a Sant Fruitós de Bages i a Rajadell, d'implantació de recollida de residus mitjançant contenidors intel·ligents.

El projecte, que té per objectiu canviar els hàbits de les famílies i augmentar els índexs de recollida selectiva, ja s’havia posat en marxa als barris de Cal Nosa i Cal Rata, i actualment ja s’ha implantat a tot el nucli urbà.

El model es basa en l'ús restringit i personalitzat d'alguns dels contenidors, mitjançant l’ús de targetes magnètiques. El contenidor de resta només es pot obrir un dia a la setmana,  a excepció de les famílies que generen bolquers, que hi poden tenir accés cada dia, i el contenidor de la fracció orgànica es pot obrir cada dia. En canvi , els contenidors d'envasos lleugers, vidre i paper i cartró són de lliure accés.
 

Per altra banda, tots els contenidors s'han renovat i s'han redistribuït per la resta d’àrees que ara conformen el municipi. Pel que fa a les targetes identificatives que permeten obrir els contenidors, cada habitatge en té dues, de manera que això permet identificar l’usuari i registrar l’horari d’obertura.

Aquest innovador model de recollida ha obtingut uns resultats molt positius que han permès triplicar els índex de reciclatge. Segons les dades del consorci obtingudes fins al mes d'abril, en cinc mesos de funcionament, en el global dels tres municipis, s'ha passat del 27% de recollida selectiva i 73% de rebuig, al 78% de recollida selectiva i 22% de rebuig. Pel que fa a la fracció orgànica, ha passat de l'11% al 38%, mentre que el 15% correspon al vidre, el 15% d’envasos lleugers i el 10% de paper i cartró.

En aquest context, els recomanem que consultin la següent actuació de la Plataforma, on s’explica la incorporació de sistemes d’obertura mitjançant targeta magnètica en els contenidors de recollida de residus (consulta aquí).

Inscriu-te al butlletí
de Residus Municipals
per estar al dia de totes
les novetats

Nom i cognoms *
Adreça electrònica *
Àmbit Professional
Organisme