Inici / actualitat

ACTUALITAT

Nova prova pilot de recollida de residus en proximitat a Argelaguer i a Santa Pau
28/06/2019
Després que l’any 2018 es portessin a terme quatre proves pilot amb diferents sistemes de recollida selectiva a quatre nuclis de la Garrotxa (porta a porta, bosses personalitzades, contenidors tancats amb obertura amb targeta i bosses personalitzades, i contenidors amb identificació d’usuaris i bosses personalitzades), s’ha fet un estudi de viabilitat en funció dels resultats obtinguts i s’ha elaborat el Programa de Gestió de Residus Municipals de la Garrotxa.

En aquest context i amb l’objectiu d’augmentar la quantitat i la qualitat dels residus recollits selectivament, el següent pas és comprovar l’eficàcia de la recollida de residus amb el model acordat per la majoria dels alcaldes de la Garrotxa que consisteix en contenidors d’accés restringit accessibles només amb targeta identificativa i codis QR a les bosses.
 

Les proves pilot es van iniciar als municipis d’Argelaguer, el passat 10 de juny, i a Santa Pau, concretament al barri de Can Blanc, el 17 de juny, on es va donar a cada habitatge dues targetes identificatives i enganxines amb codis QR per posar a les bosses que utilitzin per llençar els residus. En el primer municipi s'han instal·lat contenidors d’envasos lleugers, matèria orgànica i fracció resta, que tenen la tapa bloquejada i els quals només poden ser oberts pels habitants del municipi quan passen la seva targeta identificativa pel lector del contenidor. En el cas del barri de Can Blanc, a més d’aquests contenidors, també s’ha instal·lat un contenidor tancat de paper i cartró a cada àrea de recollida.

Abans de l’entrada en funcionament del sistema, que permetrà fer un seguiment dels usos del servei, identificant els hàbits correctes i incorrectes dels ciutadans i també permetrà, en un futur, l’aplicació d’unes taxes d’escombraries més justes, tècnics del Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa han realitzat una sèrie de sessions informatives per als veïns i veïnes d’ambdós municipis per tal de fer la transició a aquest nou model de manera àgil i fàcil.

Ambdues proves pilot estaran en funcionament fins a finals d’any i, si es confirma que el model funciona i dona garanties, s’estudiarà el desplegament a nivell comarcal d’acord amb el Pla de Gestió de Residus comarcal.

Inscriu-te al butlletí
de Residus Municipals
per estar al dia de totes
les novetats

Nom i cognoms *
Adreça electrònica *
Àmbit Professional
Organisme