Inici / actualitat

ACTUALITAT

Prova pilot a Girona i Múrcia per millorar la gestió dels residus als ports
21/05/2019
L’associació Paisaje Limpio ha iniciat una prova pilot, enfocada a millorar la gestió de residus als ports de l’Estat, al port pesquer del Port de la Selva (Girona) i al port esportiu Tomás García Maestre (Múrcia). 

L’objectiu d’aquesta iniciativa, que s’engloba en el marc del projecte BAJUREC II, és detectar les carències en matèria de gestió dels residus generats a les embarcacions, i proposar mesures que llavors es puguin aplicar a altres instal·lacions portuàries.

En aquest context, la prova pilot va començar amb una fase prèvia, on es van analitzar una sèrie d’enquestes realitzades a usuaris de ports de pesca i esportius, per conèixer quins eren els ports que presentaven carències en matèria d’infraestructures de recollida de residus generats a les embarcacions. Addicionalment, per a tenir una visió més àmplia, també es van realitzar enquestes als gestors d’aquests ports.

Com a resultat d’aquesta primera fase, els socis del projecte, que són Paisaje Limpio i la Federación Nacional de Cofradías de Pescadores, van decidir quins eren els ports més convenients a visitar. 

En aquestes visites s’han recopilat dades sobre l’activitat d’ambdós ports, tant sobre les infraestructures existents per al dipòsit de residus, com sobre les entitats responsables de la gestió d’aquests residus.

Finalment, els resultats de les dues proves pilot quedaran reflectits en una Guia que es podrà trobar a la web de l’associació Paisaje Limpio. A més, es distribuirà la guia a aquells ports que tinguin una major necessitat de prendre mesures i en els quals suposi un major impacte.

Inscriu-te al butlletí
de Residus Municipals
per estar al dia de totes
les novetats

Nom i cognoms *
Adreça electrònica *
Àmbit Professional
Organisme