Inici / actualitat

ACTUALITAT

Impuls per al reciclatge de vidre al sector de l’hosteleria
14/05/2019
L'Ajuntament de Barcelona i Ecovidrio han posat en marxa, aquest 11 d’abril, una campanya informativa adreçada a les activitats comercials que generen residus de vidre.

La iniciativa, que s’emmarca en la voluntat de l’Ajuntament de Barcelona i d’Ecovidrio d’impulsar mesures adreçades a fomentar la recollida selectiva de residus per tal d’assolir els objectius que marca la Directiva Europea i complir les obligacions de la normativa vigent a Catalunya, s’allargarà fins al mes de juny i té com a objectiu promoure el reciclatge d’envasos de vidre al sector de l’hostaleria i la restauració.  

Durant la campanya, un equip d’informadors ambientals visitaran més d’un miler d’establiments de la ciutat, principalment bars, cafeteries i restaurants, amb la finalitat d’informar-los sobre la correcta separació dels residus d’envasos de vidre. 
 

En aquest context i després d’aquesta primera fase d’informació i anàlisi de necessitats, es potenciarà la dotació d’infraestructures per facilitar la separació i el transport dels residus d’envasos de vidre fins al contenidor. Així, Ecovidrio proporcionarà, de forma gratuïta als establiments que ho sol·licitin, cubells de diferents capacitats en funció del volum de residus que generin.

En la següent fase de la iniciativa, amb la qual es farà incidència al compliment de l’actual Ordenança de medi ambient de Barcelona, que disposa l’obligatorietat de separar en origen els residus i preveu sancions en cas d’incompliment, es realitzaran miniauditories per comprovar si els establiments separen el vidre correctament i, si no ho fan, se’ls lliurarà una carta d’advertiment. En cas que en una tercera visita l’establiment segueixi incomplint la normativa, l’Ajuntament valorarà iniciar un procediment sancionador.

Amb aquesta campanya es pretén incidir en un dels sectors claus en termes de reciclatge, generant gairebé el 50% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús que es comercialitzen a tot l’Estat.

En aquest context, els recomanem que consultin les següents actuacions de la Plataforma on s’explica el desenvolupament de mitjans específics per a la recollida comercial (consulta aquí) i l’adopció de sistemes de control, vigilància i sanció a nivell comercial (consulta aquí).

Inscriu-te al butlletí
de Residus Municipals
per estar al dia de totes
les novetats

Nom i cognoms *
Adreça electrònica *
Àmbit Professional
Organisme