Inici / actualitat

ACTUALITAT

Nous contenidors per a la recollida de matèria orgànica a l’Hospitalet de Llobregat
09/05/2019
L’Hospitalet de Llobregat ha estat fins ara una de les poblacions metropolitanes amb un menor reciclatge de matèria orgànica. Per a millorar en aquest àmbit, l’Ajuntament ha col·locat tres contenidors que tenen un mecanisme d'obertura especial apte per abocar grans quantitats d'aquesta fracció.

La prova pilot, que s’ha començat a implantar al mercat de Santa Eulàlia, pretén fomentar la recollida de matèria orgànica entre els grans generadors, que són fonamentalment els comerços. 
 

Després de fer una anàlisi dels motius pels quals aquests comerços no reciclaven, s’ha vist que aquests tenien una gran dificultat a l’hora d’intentar posar les bosses d’orgànica, que al ser molt grans i estar molt plenes no cabien al petit forat dels antics contenidors.

Per a solucionar això, aquests nous contenidors, que s’han situat al carrer de la Riera de la Creu, 66, a l’avinguda de Ponent, 12, i al carrer de Josep Anselm Clavé, 44, tenen dos obertures diferents. Per un cantó, segueixen tenint el forat petit que fan servir els ciutadans i, per altra banda, tenen una nova obertura, més gran, que fan servir els comerciants. Aquesta nova tapa només pot ser oberta amb una targeta que ja ha estat facilitada als venedors del mercat. D’aquesta manera, l’Ajuntament té informació en temps real de qui està fent servir el contenidor. 
 

Una vegada es tinguin els resultats, s’estudiarà a quins dels més de 4.000 contenidors de l’Hospitalet s’implanta aquest nou sistema.
 
En aquest context, els recomanem que consultin la següent actuació de la Plataforma on s’explica el desenvolupament de mitjans específics per a la recollida comercial (consulta aquí).


Inscriu-te al butlletí
de Residus Municipals
per estar al dia de totes
les novetats

Nom i cognoms *
Adreça electrònica *
Àmbit Professional
Organisme