Inici / actualitat

ACTUALITAT

Nou Pla Local de prevenció de residus a Vic
02/05/2019
El passat 1 d’abril es va aprovar per Ple municipal la revisió del Pla Local de Prevenció de Residus Municipals de Vic 2019-2023.

L’Ajuntament actualitzarà els objectius i accions per promoure la prevenció de residus a la ciutat previstos en l'anterior PLPR 2011-2015, incrementant la sensibilització de la ciutadania en aquest àmbit, fomentant la reutilització i el consum responsable i implicant el major nombre d’agents.

Entre els objectius del Pla, que té un horitzó temporal de 5 anys, hi ha la reducció d’un 10% de la generació de residus al 2023 respecte el 2010 (passant de les 20.186 tones l’any 2010 a 18.168 tones l’any 2023).
 

Per assolir aquests objectius el Pla defineix un total de 19 accions a desenvolupar, que es desglossen en funció del tipus de residu al qual afecten, ja sigui orgànica, envasos, paper, voluminosos, etc., i en funció de a qui van dirigides, ja sigui ciutadania, equipaments municipals, sector comercial, fires i mercats, escoles, etc.

Les accions que s'han desenvolupat fins ara a través del PLPR de Vic són compostatge casolà, reducció del malbaratament alimentari, foment de la reparació, préstec de gots reutilitzables, disminució de la publicitat, foment del consum de l'aigua de l'aixeta, reducció de les bosses de plàstic d'un sol ús i mercats d'Intercanvi i de 2a mà. En aquest context, els nous objectius inclouen potenciar la gestió dels residus com a recursos, contribuir, des d’una perspectiva de cicle de vida, a la lluita contra el canvi climàtic, reduir la generació de residus, impulsant la prevenció i particularment la reutilització, incrementar la valorització del conjunt de residus, particularment la valorització material i suprimir progressivament la disposició de residus valoritzables.

La implantació de les mesures establertes en el Pla, que volen preservar i mantenir el valor dels materials el major temps possible per reduir el consum excessiu de recursos primaris i minimitzar la generació de residus, suposa una aproximació del municipi cap a estratègies basades en l’economia circular.

En aquest context, els recomanem que consultin la següent actuació de la Plataforma on s’explica la redacció d’un Pla local de prevenció de residus municipals (consulta aquí). Addicionalment, el Pla es pot consultar en el següent enllaç: https://tutries.vic.cat/pla-local-de-prevencio-de-residus-municipals/

Inscriu-te al butlletí
de Residus Municipals
per estar al dia de totes
les novetats

Nom i cognoms *
Adreça electrònica *
Àmbit Professional
Organisme