Inici / actualitat

ACTUALITAT

Nova campanya que promou la reutilització d’objectes
15/04/2019
Des del darrer 5 d’abril, l’Agència de Residus de Catalunya ha posat en marxa la campanya Fes-lo nou de nou, que té com a objectiu conscienciar la ciutadania sobre la necessitat, les opcions i les diferents oportunitats que hi ha per allargar la vida útil dels recursos i productes, incloent estratègies de prevenció i reutilització.

La iniciativa, que tindrà una durada de cinc setmanes i es difondrà a través de diferents anuncis a la televisió, falques de ràdio, mitjans impresos, cartells al carrer, internet i xarxes socials, finalitzarà la darrera setmana de maig amb la realització d’un street marketing o anticontenidor, que consistirà en una zona de la ciutat de Barcelona on s’impartiran tallers de reparació per a què les persones puguin reparar els seus propis objectes i on es podran intercanviar els objectes domèstics quotidians que fàcilment acaben descartats.
 
 

La campanya informativa ha estat finançada per l’ARC amb un import de 2 milions d’euros. Entre les actuacions que s’han dut a terme, destaca la creació de distintius específics per als espais ja existents a Catalunya que ajuden a reparar i reutilitzar els productes, com els tallers de reparació, botigues de segona mà, deixalleries, mercats de segona mà, mercats d’intercanvi, centres impulsats per entitats o empreses socials, etc. Aquests distintius acrediten que es tracta de locals que faciliten la recirculació d’objectes, ja sigui comprant i venent, reparant o reinventant.

En aquest context, els recomanem que consultin les següents actuacions de la Plataforma on s’explica la realització d’actuacions per promoure la reparació d’objectes (consulta aquí), la promoció dels mercats d’intercanvi i/o botigues de segona mà (consulta aquí) i el foment de la reutilització de roba (consulta aquí).

Inscriu-te al butlletí
de Residus Municipals
per estar al dia de totes
les novetats

Nom i cognoms *
Adreça electrònica *
Àmbit Professional
Organisme