Inici / actualitat

ACTUALITAT

Cervera acollirà la segona edició del curs de Gestió descentralitzada de bioresidus mitjançant compostatge comunitari
26/03/2019
Després de l’èxit de la primera edició, els dies 24, 25 i 26 d’abril arriba a Cervera la segona edició del curs de Gestió descentralitzada de bioresidus mitjançant compostatge comunitari, organitzat per l’Escola de Formació del COAMB, juntament amb Fertile Auro i amb la col·laboració de l’Agència de Residus i el Consell Comarcal de La Segarra.

El curs té com a objectiu fer un pas endavant en la gestió dels residus orgànics com a recurs locals, abordar les possibilitats dels models descentralitzats de gestió dels bioresidus i capacitar les persones que els podran impulsar i fer funcionar.

La primera edició del curs es va realitzar a Barcelona i a Tiana i enguany es realitzarà a Cervera. Aquest va adreçat a tècnics de l'administració pública amb responsabilitats en gestió ambiental, tècnics i educadors per a les tasques d'implementació, seguiment i dinamització d'aquests sistemes, tècnics de consultories ambientals, responsables polítics d'àrees ambientals, i a estudiants i públic interessat en general, i consta d’un bloc teòric i un bloc pràctic.
 

En aquest context, es vol oferir als assistents una visió actual de l'estat de l'art en el maneig local i descentralitzat de bioresidus, identificar les principals fonts de bioresidus en els municipis i les potencials sinèrgies entre elles i donar a conèixer els diferents sistemes de compostatge domèstic, comunitari i/o en petites plantes locals, amb les seves fortaleses i debilitats, i es vol oferir la possibilitat de rebre una formació teòrica i pràctica real en la implantació, maneig, seguiment i gestió de bioresidus mitjançant sistemes de compostatge local.

Els alumnes que assisteixin al 80% de les hores lectives del curs obtindran un certificat d'assistència. Per altra banda, els alumnes que, a més, superin voluntàriament un examen dels continguts estudiats al curs obtindran un certificat d'aprofitament.


Inscriu-te al butlletí
de Residus Municipals
per estar al dia de totes
les novetats

Nom i cognoms *
Adreça electrònica *
Àmbit Professional
Organisme