Inici / actualitat

ACTUALITAT

Tercera edició dels premis Pajaritas Azules per a guardonar la bona gestió de la recollida selectiva de paper i cartró
14/03/2019
L’edició 2019 de Pajaritas Azules, un programa d'assessorament, avaluació i reconeixement de la qualitat de la gestió municipal en matèria de recollida selectiva de paper i cartó, enfocat a la millora contínua, ha reunit quaranta entitats locals d'arreu d'Espanya (ajuntaments i agrupacions de municipis) de tretze comunitats autònomes, que sumen un total de 10,5 milions d’habitants.

Pajaritas Azules és un premi que atorga l’associació espanyola de fabricants de paper ASPAPEL, que és reconegut internacionalment amb el Premi Europeu de Reciclatge de Paper, i que segueix creixent, amb més entitats locals guardonades i incrementant en gairebé un 50% el nombre de les que obtenen el màxim reconeixement.
 

Per a escollir els guardonats, els premis es basen en l'avaluació de 21 indicadors, agrupats en cinc blocs: la recollida del contenidor blau; els serveis de recollides complementàries; campanyes i accions d'informació i conscienciació ciutadana; aspectes relatius a la regulació i la planificació de la gestió; i els resultats i traçabilitat fins a reciclatge final.

Les comunitats autònomes amb més premiats, durant aquesta tercera edició del programa, han estat Catalunya i Andalusia amb 8 entitats guardonades cadascuna. Els municipis que han rebut el premi a Catalunya han estat Mollet del Vallès, Terrassa, Lleida, El Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Reus, Barcelona i l'Alt Empordà.
 
       

En el cas de l’Ajuntament de Barcelona, l’Ajuntament de Lleida, l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat i el Consell Comarcal de l’Alt Emportà, aquests han rebut tres ‘Pajaritas Azules’ cadascú, mentre que tant l’Ajuntament de Mollet del Vallès, com l’Ajuntament de Reus i l’Ajuntament del Prat de Llobregat n’han rebut dos. Finalment, l’Ajuntament de Terrassa i ECOEQUIP n’han rebut una.

Inscriu-te al butlletí
de Residus Municipals
per estar al dia de totes
les novetats

Nom i cognoms *
Adreça electrònica *
Àmbit Professional
Organisme