Inici / actualitat

ACTUALITAT

Nou portal per reduir la quantitat de residus generats al Segrià
05/03/2019
El Consell Comarcal del Segrià ha creat un portal d’intercanvi d’objectes entre usuaris per tal de reduir la quantitat de residus generats a la comarca, que anualment genera fins a 900 tones de residus classificats com a voluminosos, dins dels quals hi ha molta diversitat d’objectes, com poden ser: mobles, matalassos, aparells d’electrònica, electrodomèstics, etc.

Un dels objectius del Consell Comarcal és millorar el benefici ambiental i econòmic de la comarca, ja que la gestió d’aquests residus suposa una despesa superior als 80.000€ anuals. En aquest context, també es pretén aconseguir altres objectius com reduir l'impacte ambiental de la gestió dels voluminosos, reduir els residus que acaben a l’abocador, potenciar l'economia local i innovar en el model de gestió de residus introduint les noves tecnologies.

El portal REUTILITA’M és un aparador virtual mitjançant el qual els ciutadans poden fer públics objectes dels que disposen i que per a ells és un residu, però que per un altre ciutadà o entitat poden ser útils.
 

Per a la utilització del portal, una vegada registrats, els usuaris interessats poden publicar els objectes o altres béns dels quals es volen despendre. L’aplicació també permet cercar objectes que els usuaris estan interessats en adquirir. L’usuari ha d’informar sobre l'estat en què es troba l’objecte, la seva ubicació i penjar-ne una o més fotografies. Aquesta informació queda visible tan per ciutadans com per entitats dedicades a la valorització d'objectes de segona mà.

La iniciativa, que pretén fer un pas més per assolir els objectius en matèria de prevenció de residus definits per la Comissió Europea i la Generalitat de Catalunya, a través del Programa de Gestió de Residus PRECAT20, també permet avisar el servei de recollida de voluminosos als municipis amb recollida porta a porta o consultar com s’ha de gestionar el residu en el cas dels municipis amb recollida mitjançant  illes de contenidors.

L’App està disponible per als usuaris d’Android, a l’aplicació Play Store i els usuaris d'apple a l'AppStore, però també s’hi pot accedir mitjançant la web http://reutilitzam.segria.cat/ca.

Inscriu-te al butlletí
de Residus Municipals
per estar al dia de totes
les novetats

Nom i cognoms *
Adreça electrònica *
Àmbit Professional
Organisme