Inici / actualitat

ACTUALITAT

Prova pilot de recollida selectiva d'envasos en hotels, restaurants i cafeteries
01/02/2019
Des de mitjans de 2018, vuit municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona participen en una prova pilot de recollida selectiva d’envasos lleugers en el sector de la restauració.

El projecte, que va dirigit als establiments del Canal HORECA de Sant Boi de Llobregat, Castelldefels, Cornellà, Esplugues, l'Hospitalet, Rubí, Sabadell i Terrassa, ha estat impulsat per Ecoembres, amb la col·laboració de l'Agència de Residus de Catalunya i els diferents ajuntaments de les poblacions on es realitza.
 

En aquest context, es busca afavorir la participació d’hotels, restaurants i cafeteries en la recollida selectiva municipal d’envasos, especialment ampolles, llaunes i brics, ja que s’estima que els residus provinents d’aquest sector són de l’ordre del 30% del total generat a algunes d’aquestes ciutats.

La iniciativa, que ja compta amb la participació de 1.500 establiments, s’està duent a terme en tres fases. La primera fase consisteix en la visita dels negocis que potencialment poden participar a la campanya. Un cop identificats els establiments que poden participar, la segona fase es basa en fer un inventari dels establiments hotelers, per detectar les seves necessitats en matèria de reciclatge, com ara el nombre de cubells i papereres que necessiten per fer una correcta separació dels residus o els inconvenients que troben per reciclar, entre d’altres qüestions. Així, en aquesta fase es realitzen visites informatives i hi ha un lliurament de materials per al reciclatge.

Finalment, en la tercera fase es proporcionen cartells i un segell identificatiu que acredita la participació de l’establiment en el projecte. A més, es duen a terme formacions dirigides als professionals dels comerços que participen al projecte amb l'objectiu que coneguin la forma més adequada de fer una correcta separació dels residus. Durant el procés es realitza un seguiment per conèixer com s'està desenvolupant el projecte en cada establiment i així determinar punts de millora.
 

Inscriu-te al butlletí
de Residus Municipals
per estar al dia de totes
les novetats

Nom i cognoms *
Adreça electrònica *
Àmbit Professional
Organisme