Inici / actualitat

ACTUALITAT

Èxit del sistema porta a porta al barri de Sant Daniel a Girona
29/01/2019
Després de veure els bons resultats en poblacions veïnes com Vilablareix i Celrà, el 22 de maig de 2017, el barri de Sant Daniel, a Girona, va començar a gestionar els residus generats pels seus ciutadans a través del sistema de recollida porta a porta
 

El sistema es va dissenyar de manera que la fracció paper-cartró i la resta es recullen un cop per setmana (dijous i diumenge respectivament), la fracció envasos lleugers es recull dos cops per setmana (dimarts i divendres) i l’orgànica tres cops per setmana (dilluns, juntament amb restes vegetals, dimecres i dissabte).

Aquest projecte, que va començar a principis del 2016, quan es van iniciar les reunions de treball per conèixer les necessitats i interessos dels veïns i dels comerços, i així dissenyar conjuntament un sistema de recollida que s’adaptés a la majoria, ha assolit molt bons resultats

Durant el primer any d’implementació del sistema, un 81,32% (80,72 tones) dels residus recollits a la Vall de Sant Daniel va ser de manera selectiva, a diferència de la resta de la ciutat on només va ser d’un 38,75%. En aquest sentit, destacava la recollida de la fracció orgànica, amb 42,78 tones. A nivell de qualitat de la fracció orgànica també es van assolir molt bons resultats: durant el tercer trimestre del 2017, la mitjana d’impropis d’aquesta fracció a Sant Daniel va ser només d’un 3,58% mentre que a Girona va ser del 17,08%.
 
 

En l’actualitat, un 75% dels habitants de la Vall de Sant Daniel estan adherits al sistema i la intenció és anar-lo estenent a totes les zones on sigui factible. La previsió és instaurar aquest sistema a Campdorà i a la Pujada de la Torrassa durant el primer trimestre del 2019 i després a altres barris i cases unifamiliars de la part antiga de Sant Narcís, Palau i Puigvistós.

Per altra banda, el ple de Girona ha aprovat que els veïns de Sant Daniel que utilitzin el sistema de recollida porta a porta tindran un 15% de rebaixa en la taxa d’escombraries, la qual es cobra mitjançant el rebut de l’aigua. La intenció és que amb el pas del temps la rebaixa depengui del reciclatge que fa cada veí.

En aquest context, els recomanem que consultin la següent actuació de la Plataforma on s’explica la promoció de l’ús del cubell airejat i la bossa compostable per a la recollida de la fracció orgànica (consulta aquí).

Inscriu-te al butlletí
de Residus Municipals
per estar al dia de totes
les novetats

Nom i cognoms *
Adreça electrònica *
Àmbit Professional
Organisme