Inici / actualitat

ACTUALITAT

Transformar antics quioscos en desús en deixalleries ja és una realitat a Castelldefels
17/12/2018
El passat 27 d’octubre es va inaugurar una minideixalleria a l’antic quiosc de premsa de la Plaça Catalunya de Castelldefels. Aquesta iniciativa, que va anar acompanyada d’un taller de reutilització i reciclatge dirigit al públic infantil, vol facilitar a la ciutadania la recollida de residus especials de petit tamany. En aquest sentit, es preveu habilitar 4 deixalleries més, en altres quioscos de premsa que han quedat en desús a diferents punts del municipi.
 

Aquestes cinc deixalleries de petit tamany estaran obertes cada dia, de dimarts a dissabte, amb un horari que anirà de les 10 a les 13 h i de les 16 a les 19 hores. Els ciutadans hi podran portar residus especials de mida petita com piles, discos compactes, petits electrodomèstics, mòbils vells, bombetes i oli domèstic, entre d’altres. 
 
Des de la posada en marxa de la primera minideixalleria a la Plaça Catalunya, ja se n’han habilitat dues més. El 22 de novembre, gairebé un mes després i coincidint amb la Setmana Europea de Prevenció de Residus, es va transformar l’antic quiosc de premsa situat a la Rambla Josep Tarradellas en un d’aquests punts de recollida. Per a promocionar i donar a conèixer el nou punt verd, es va organitzar un taller familiar de fabricació de Boc’n’rolls. Finalment, el 12 de desembre es va inaugurar una minideixalleria a la Plaça Joan XXIII – mercat ambulant. Durant el matí hi van haver informadors ambientals que van atendre al públic i van informar sobre el nou servei i els residus que s’hi pot portar.
 
Aquests quioscos, a més de fer la funció de deixalleries, també s’utilitzen per a realitzar diferents activitats i tallers. Així, durant la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, a la minideixalleria de la Plaça Catalunya es va organitzar el Taller Fem Cripetes a Pedals, que va consistir en comprovar si a base de pedalar en una bicicleta estàtica, els ciutadans eren capaços de generar l’energia suficient per a la cocció de cripetes, i un taller de construcció de joguines, on es van crear joguines a partir de pots de iogurt.
 
 
Serveis Ambientals de Castelldefels (SAC) promou aquesta iniciativa per evitar que aquest tipus de residus s’aboquin als contenidors o es deixin a la via pública, ja que si es porten a la deixalleria se’n pot fer un tractament adequat que no perjudiqui el medi ambient.

Inscriu-te al butlletí
de Residus Municipals
per estar al dia de totes
les novetats

Nom i cognoms *
Adreça electrònica *
Àmbit Professional
Organisme