Inici / actualitat

ACTUALITAT

Foment de les bosses reutilitzables als comerços de Tiana
22/11/2018
En el marc de la celebració de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus que té lloc del 17 al 25 de novembre, des de la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Tiana, amb la col·laboració de l’Agència de Residus de Catalunya, han impulsat una campanya amb l’objectiu de reduir el consum de bosses de plàstic d’un sòl ús.
 
La iniciativa, que involucra als comerços i establiments de Tiana, consisteix en el repartiment de 3 bosses reutilitzables de malla per pesar la fruita i la verdura a cada veí del municipi. La iniciativa compta amb un sistema de bonificacions i premis mitjançant carnet de punts en funció del nombre d’usos de les bosses reutilitzables entregades.
 

Les bosses reutilitzables i el carnet es reparteixen a través d’una carpa informativa situada al mercat setmanal. Addicionalment, s’entrega informació relacionada amb la campanya. Els veïns que no puguin acostar-se al mercat, poden demanar les bosses a l’Ajuntament o bé als diferents establiments del municipi adherits a la campanya.
 

D’altra banda, relacionat amb les polítiques de prevenció de residus que es duen a terme des de la regidoria de Medi Ambient, l’Ajuntament realitzarà un taller de compostatge casolà per tal de fomentar el sistema de bonificació associat a la taxa de residus municipals i una fira de segona mà, permetent als ciutadans la possibilitat d’intercanviar o vendre objectes en desús que es trobin en bon estat.

En aquest context, els recomanem que consultin les següents actuacions de la Plataforma on s’explica la promoció de la substitució de bosses d’un sol ús per elements reutilitzables (consulta aquí), la realització de campanyes de sensibilització que incorporin incentius directes pels usuaris (consulta aquí), la promoció de l’autocompostatge i el compostatge comunitari (consulta aquí) i la promoció de mercats d’intercanvi i/o botigues de segona mà (consulta aquí).

Inscriu-te al butlletí
de Residus Municipals
per estar al dia de totes
les novetats

Nom i cognoms *
Adreça electrònica *
Àmbit Professional
Organisme