Inici / actualitat

ACTUALITAT

Projecte per evitar el malbaratament alimentari a les escoles de Santa Coloma de Cervelló
13/11/2018
Actualment, a Catalunya es malbaraten al voltant de 35 kg per persona i any, el que suposa unes 262.471 tones d’aliments. Aquest fet implica un gran impacte social i una important petjada ecològica associada a un increment de les emissions de CO2 a l’atmosfera.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló, en col·laboració amb l’Associació d’Aliments Solidaris, les AMPAs de les Escoles Colònia Güell i Pla Vinyer i amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya, ha impulsat un projecte per aprofitar l’excedent alimentari dels menjadors escolars i destinar-los a persones en situació de risc social.
 

Com a responsables del servei de cuina de les escoles participants en el projecte es troben les empreses TENO i El Menú Petit, que s’encarreguen de congelar les racions d’aliments sobrants en recipients d’una ració el mateix dia que s’han cuinat, garantint la normativa vigent en matèria de seguretat alimentària.
Per al correcte desenvolupament del projecte, l’Ajuntament ha proporcionat congeladors a les escoles participants per emmagatzemar tot aquell aliment que ha estat cuinat però que en cap moment ha sortit de la cuina ni ha estat servit als alumnes.

D’altra banda, també els ha proporcionat tot el material necessari per fer efectiu l’aprofitament d’excedent alimentari, com són carmanyoles compostables fabricades amb canya de sucre, contenidors isotèrmics, plaques eutèctiques amb líquid refrigerant, termòmetre i documents de control (etiquetes, albarans, etc.) amb la finalitat que l’emmagatzematge i el transport dels aliments fins a l’Associació d’Aliments Solidaris de Santa Coloma de Cervelló es realitzi amb la màxima seguretat possible.

A més, en col·laboració amb l’Agència de Residus de Catalunya han elaborat una guia contra el malbaratament alimentari anomenada Guia Contra el Malbaratament de Menjar "No facis el préssec” disponible en el següent enllaç.
 
 

En aquest context, els recomanem que consultin les següents actuacions de la Plataforma on s’explica la implementació de mesures per a millorar els circuits d’aprofitament d’excedents alimentaris als mercats i als supermercats (consulta aquí) i la implementació de mesures per a millorar els circuits d’aprofitament d’excedents alimentaris als centres educatius, hospitals i restauració (consulta aquí).

Inscriu-te al butlletí
de Residus Municipals
per estar al dia de totes
les novetats

Nom i cognoms *
Adreça electrònica *
Àmbit Professional
Organisme