Inici / actualitat

ACTUALITAT

Lleida preparada per la recollida porta a porta domèstica
11/10/2018
El proper 5 de novembre, Lleida posarà en marxa una prova pilot de recollida de residus porta a porta que s’inicia als barris de Ciutat Jardí i Vila Montcada, on hi participaran 1.400 domicilis i uns 2.972 habitants. Posteriorment, s’estendrà a la zona de Balàfia i Pardinyes, Centre Històric i una zona de l’Horta. 

Amb la implantació del sistema porta a porta domiciliari, la Paeria preveu un augment de l’índex de recollida de residus i una reducció dels sorolls i les molèsties en els barris derivats de l’activitat dels camions d’escombraries. A més, es preveu una millora en relació a l’aspecte i neteja dels carrers, places i espais públics així com un estalvi econòmic en la gestió dels residus.

Per a dur a terme la prova pilot, durant els mesos de maig i octubre s’ha desenvolupat una campanya de comunicació i s’ha fet entrega del material necessari per a dur a terme la recollida porta a porta. 

En aquest sentit, el kit que facilita l’ajuntament consta d’un cubell airejat i bosses compostables per a les restes orgàniques, un cubell per treure l’orgànica al carrer, un fulletó informatiu, un imant amb el calendari de recollida i bosses estandarditzades per a les fraccions d’envasos lleugers, paper i cartró i rebuig. 

Després de la implantació només hi hauran contenidors per a la fracció del vidre. Els envasos lleugers i paper i cartró es recolliran mitjançant una sola bossa anomenada multiproducte que posteriorment es separaran a la planta de tractament de residus. 

Els dies habilitats per treure la brossa domèstica durant la implantació de la prova pilot són els dilluns (fracció orgànica i multiproducte), dimecres (orgànica i resta) i divendres (orgànica i multiproducte). En cas d’equivocació de dia o residus, els operaris del servei d’escombraries no recolliran la bossa i hi col·locaran un element identificatiu per avisar a l’usuari. 
 
 
 

D’altra banda, tant les bosses com els cubells disposaran d’un xip que permetrà controlar l’eficiència del servei de recollida, a més de l’optimització de costos i el seguiment de les incidències que puguin sorgir. 

En aquest context, els recomanem que consultin les següents actuacions de la Plataforma, on s’explica la promoció de l’ús del cubell airejat i la bossa compostable per a la recollida de la fracció orgànica (consulta aquí), la utilització de bosses personalitzades (consulta aquí) i la incorporació de les noves tecnologies en els sistemes de recollida porta a porta: cubells amb xips (consulta aquí). 

Inscriu-te al butlletí
de Residus Municipals
per estar al dia de totes
les novetats

Nom i cognoms *
Adreça electrònica *
Àmbit Professional
Organisme