Realització de la recollida d’oli vegetal domèstic usat
L’oli vegetal és un residu que es genera de manera habitual a les cuines i que per tant s’ha de gestionar correctament. La pràctica indeguda d’abocar aquest residu per l’aigüera o pel clavegueram fa que, degut a les seves propietats físiques i químiques, generi embussos al sistema de clavegueram, provoqui l’aparició de males olors i augmenti els costos de depuració de l’aigua. A més, una gestió inadequada d’aquest residu pot contaminar recursos naturals com les aigües subterrànies o els sòls.
Es recomana als ens locals i supramunicipals impulsar un sistema de recollida selectiva per l’oli vegetal domèstic usat amb l’objectiu que aquest es pugui reciclar i valoritzar. En aquest sentit, es recomana instal·lar contenidors per a la recollida específica de l’oli usat a la via pública, servei que s’hauria de complementar mitjançant la recollida a les deixalleries fixes i mòbils. A l’hora d’escollir els emplaçaments dels contenidors, es recomana que siguin espais amb una alta freqüentació (escoles, biblioteques, etc.).
Fitxa tècnica
Optimització i eficiència, Recollida selectiva
- Tipus fracció:
Altres fraccions - Mida municipi:
Municipis Grans, Municipis Mitjans, Municipis Petits - Municipi:
Cabrils, Consell Comarcal del Pallars Jussà, Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, Diputació de Tarragona, Pobla de Segur, la, Prat de Llobregat, el, Reus, Rubí, Sant Boi de Llobregat, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Cugat del Vallès, Santa Eulàlia de Ronçana, Tarragona, Tremp, Ullastrell, Vilablareix, Vilafranca del Penedès